Karojba ovog vikenda ugošćuje rally spektakl!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovog vikenda, 16. i 17. prosinca 2023. godine, u organizaciji AK Prorace iz Svetog Lovreča i Motovun Off Roada, održava se drugi po redu „Rally show Quadruvium“.

Nakon sjajnog prvog izdanja, ljubitelji oktana pratiti će rally spektakl koji se odvija na širem području Karojbe, ali staza dijelom prolazi i kroz dvije susjedne općine, Tinjan i Višnjan. Zanimljivo, prijavilo se čak 75 posada.

One stižu iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije, a manifestacija je namijenjena prije svega guštu i užitku samih vozača, ali i gledatelja te nije u sustavu bodovanja. U subotu ćemo moći vidjeti verifikacije, popisivanje, shakedown (četiri kilometra) i ceremonijalni start, dok je u nedjelju natjecateljski program.

Start i servisni park je pokraj groblja u Karojbi, a u tom mjestu je i proglašenje najuspješnijih, ali pored osnovne škole, u nedjelju od 17 sati. Više o događaju možete pronaći OVDJE.

ORGANIZATOR – AK Prorace iz Svetog Lovreča

Automobilistički klub „Prorace“ iz Sv. Lovreča mladi je klub koji aktivno djeluje već pune 4 godine. Klub broji 28 članova sa područja Istre, koji učestalo sudjeluju na regionalnim, državnim i nacionalnim natjecateljskim utrkama, gdje ostvaruju zapažene rezultate u disciplinama kronometra i rally-a.

Od svojih početaka posvetili su se uglavnom nastupima svojih automobilista, mladih ljudi koji su svoj interes pronašli u auto sportu.

Gorivo koje pokreće i održava ovaj klub je isključivo bezuvjetna ljubav prema automobilizmu i adrenalinu. Međusobno prijateljstvo je ono što ih čini snažnijim, a složnost efikasnim.

Bez članova, sve navedeno ne bi bilo izvedivo, niti održano. Maksimalan ulog truda, vremena, znanja i ambicija dovele su do ovih postignuća koje nižu, u kojem uživaju i čime se jako ponose.

Lanjske 2022. godine odlučili su se po prvi puta okušati u organizaciji specifičnog natjecanja -1.Rally show Quadruvium, koji se odvija na makadamskoj podlozi. Radi se o novoj manifestaciji koja je već prve godine uvrštena u kalendar Hrvatskog auto i karting saveza i čija je posjećenost nadmašila njihova očekivanja.

U samoj organizaciji sudjeluje 20ak entuzijastičnih volontera/članova kluba koji su cijelu prošlu, a veliki dio i ove godine, posvetili upravo ovoj utrci. Pripreme traju već mjesecima, a to se posebno odnosi i na stazu kojom će se voziti u nenaseljenim i šumovitim prostranstvima okruženja Karojbe, čiji dio dionice prolazi i znanim povijesnim Putom Istarskog razvoda.

Uložili su puno truda, zahvalni su lokalnoj zajednici na podršci i pomoći koja im je pružena, a zimski uvjeti, kišno i hladno vrijeme dat će svoj obol ovom drugom izdanju automobilističkog susreta na istarskom poluotoku.

Vrijedi istaknuti prošlogodišnje pobjednike Martin Ravenščak-Dora Ravenščak (Ford Fiesta Rally3) kao i niz slovenskih i talijanskih vozača kojima je svojevrsna specijalnost upravo makadam. Veliki je broj istarskih posada koje će tražiti svoje mjesto na pobjedničkim postoljima.

Na listi prijava čak su 23 marke vozila, a bit će podijeljena u deset klasa: do 1.400 ccm, do 1.600 ccm, do 2.000 ccm, preko 2.000 ccm, s pogonom na 4 kotača do 2.000 ccm, s pogonom na 4 kotača preko 2.000 ccm, zatim u jednoj klasi vozila R5, S2000 i WRC specifikacije, s pogonom na zadnje kotače, jeep, open – klasa koja podrazumijeva sva ostala vozila uključujući i buggy-je.

Vesele ih pozitivne reakcije, velika posjećenost, odlično druženje te interes iz svih dijelova Hrvatske, pa i šire. Drago im je što ovakvim događajima imaju priliku promovirati Istru, ponuditi koji sadržaj više i pozvati ljude da ju svakako posjete i upoznaju njezine čari.  Ovim putem žele zahvaliti svim ljudima koji ih prate u njihovom rastu, podržavaju njihov rad i omogućuju im realizaciju manifestacije te jednako hvala i našem “vjetru u leđa” našim sponzorima i volonterima.

Pročitajte još...