Volite li burgere? Znate li što je najvažnije u pripremi?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mnogi će reći kako im je burger jedno od najdražih jela. No, samo neupućeni će reći kako ga je lako napraviti. Štoviše, kaže se kako je najveća tajna dobrog burgera u odličnoj namirnici – odnosno u mesu.

Osim samog mesa, svi će istaknuti kako je potrebno imati pecivo meko i sočno, a umak najčešće je začin koji ističe jedan burger od drugog. Naravno, i sama priprema je podosta složena, a najviše se odnosi na pripremu mesa.

Stručnjaci upozoravaju kako se meso ne treba previše „vrtiti“ i što manje dirati dok se peče, kako bi sokovi ostali „unutra“. Vrhunski chefovi reći će kako se meso pri pečenju okreće tek jednom, maksimalno dvaput, a sve ostalo je – kažu, nepotrebno.

Kada na to dodamo kvalitetnu mast na kojoj se peče te krupnu morsku sol koja dodaje sasvim drugačiji „štih“ samom burgeru, jasno je zbog čega je ovo jelo toliko masovno prihvaćeno i delicija kakvih je malo, po ukusima mnogih.

U moru korisnih informacija u vezi burgera pronašli smo i jednu duhovito-zanimljivu, a to je kako je najvažnije kod burgera da se ne „pokapate“, odnosno ne uprljate.

Veliki ste obožavatelj burgera i slažete se s nama? Onda vam nema druge nego ovog petka i subote „skočiti“ na plominsku Copacabanu i tamošnji drugi po redu Burger festival, na kojem Vas čeka bogati gastro-zabavni program.

Vidimo se?!

Pročitajte još...