David Nicoletti iz Jedriličarskog kluba Horizont prvak Hrvatske u klasi Optimist!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uspješno je završeno Prvenstvo Hrvatske za Optimiste do 12 godina, održano u Splitskom akvatoriju od 1. do 3. rujna, u organizaciji JK Labud.

Tijekom ovih trodnevnih natjecanja s pet plovova, gledali smo pravu borbu za naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 12 godina. Nakon svih odjedrenih jedrenja naš David Nicoletti uspješno je dojedrio do najvišeg postolja i time postao prvak Hrvatske do 12 godina!

Drama se rasplamsavala do samog kraja natjecanja, no Davidova konzistentnost i sjajni ulasci u cilj osigurali su mu najprestižniju nagradu za najboljeg mladog Optimista u Hrvatskoj, koju ponosno nosi doma u svoj Poreč.

David Nicoletti ima svega 11 godina i aktivno se bavi jedrenjem četiri godine. Osim što je osvojio naslov prvaka Hrvatske, David je prethodno pobijedio i na Kupu Hrvatske, na kojem su se bodovale sve relevantne kriterijske regate. Osim što se bavi jedrenjem odličan je učenik Osnovne škole Poreč. 

Naši ostali članovi iz JK Horizont također su postigli izvrsne rezultate:

19. mjesto – Leon Labinjan, treći na Kupu Hrvatske

44. mjesto – Dorian Zechinatti

55. mjesto – Diego Antonio Suarez Radin

66. mjesto – Adrian Tubaković

81. mjesto – Dominik Jurjević, koji je na ovoj regati debitirao i ostvario svoj prvi nastup.

Prisjetimo se i uspjeha Nike Fornažar iz JK Horizont, koja je ranije ove godine osvojila Državno prvenstvo u klasi ILCA4! Ovim postignućem, mali klub iz porečke Peškere postao je ponosni vlasnik svih zlatnih državnih medalja u klasama koje aktivno jedre u klubu.

Pročitajte još...