OSOBE MJESECA LIPNJA | Evo nominiranih za šesti mjesec – koga ćete izabrati?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Rubrika Osobe mjeseca na Kampanji iz mjeseca u mjesec privlači sve veći broj glasača, pa smo prošlog mjeseca prošli brojku od 700 glasova na čemu vam iskreno zahvaljujemo. Nekad je taj izbor laganiji, nekad teži, no uvijek nastojimo izvući ono najbolje od mjesečnog pregleda koji se zbiva na Pazinštini i šire.

Ovog mjeseca nominirane su sljedeće osobe:

Aldo Foško jedan je najboljih jazz glazbenika s istarskog i riječkog područja. Doživio je veliki uspjeh izdavanjem prvog samostalnog albuma pod nazivom “This One Time”, realiziran uz pomoć ponajboljih glazbenika istarske i riječke scene. Foško i njegov kolektiv njeguju moderan jazz izričaj, obojan eklekticizmom i utjecajima koji nadilaze tipične žanrovske konvencije, a posebno ga inspirira fenomen slobodne improvizacije.

Prvi samostalni album Alda Foška, “This One Time” (Hitchtone Music & Promotion, 2023), realiziran je u suradnji sa kolektivom ponajboljih glazbenika istarske i riječke scene, okupljenih u Aldo Fosko Collective.

Lea Miletić internacionalna je košarkašica, već godinama je u vrhu hrvatske košarke. Stoga ekskluzivni poziv da predstavlja hrvatsku košarkašku reprezentaciju u 3×3 košarci (što je postao olimpijski sport) ne treba čuditi, a svakako treba pozdraviti kao jedan od većih uspjeha pazinskog sporta. Iako u rumunjskoj Constanti nije uspjela izboriti četvrtfinale s reprezentacijom ovaj je njen nastup početkom lipnja zaista hvalevrijedan.

Na tom je prvenstvu Lea bila najopasnija košarkašica Hrvatske po protivnički koš, a u sezoni za svoj ŽKK Zagreb u kojem je kapetanica momčadi imala je u prosjeku “double-double”, uz čak 51% šuta za dva poena. Imala je gotovo pet asistencija po susretu te je gotovo u svim statističkim kriterijima bila prvo ime ekipe.

Mladen Đaković na čelu je filmske ekipe dokumentarca “Zemlja ognja” koje je dupkom ispunilo kino Valli i prikazano je za Dan antifašističke borbe na HRT-u, a specifično je po tome da je u potpunosti realizirana od istarskih kreativaca.

Uz redatelja Mladena Đakovića, scenarista Tonija Juričića, direktora fotografije s američkom adresom Gorana Načinovića, mladog i ambicioznog snimatelja, montažera i kolorista Antonia Zulijanija te producenta i glazbenog skladatelja Sanela Isanovića. Asistentica režije je Ida Skoko, kostime i scenografiju potpisuje Kristina Nefat, a šminku i frizuru Nina Rabar iz Gologorice.

Film se uglavnom snimao na Gortanovom Brijegu. Igrano-dokumentarni film „Zemlja ognja“ donosi svjedočanstva o preživljavanju u najgorim vremenima Drugog svjetskog rata, kada su zloglasne nacističke Rommelove postrojbe harale Istrom u iščekivanju savezničkog iskrcavanja.

Anketa traje do petka, 30. lipnja 2023. godine u 23:59.

Anketa je okončana.

Osoba lipnja 2023 - Kampanja:
Pročitajte još...