Pula i Medulin izgubili su domaćinstvo SP-a u krosu, Mario Bratulić preuzeo lokalni organizacijski odbor u srpnju, ali zasad ne odgovara medijima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovih dana u medijima proširila se priča koja će danas ili sutra postati i službena – SP u krosu neće se 2024. godine održati u Puli i Medulinu, kako je ranije bilo obznanjeno.

(Ne)službeni razlog tome je, prema HAS-u i IAAF-u, nestabilna financijska struktura organizacije, što ne odgovara istini jer je za tu manifestaciju, sponzorskim putem, već dogovoreno oko dva milijuna eura, što bi bilo dovoljno.

Dvije ključne osobe u organizacijskom dijelu su nama dobro znani predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić i njegov kolega Roberto Franjković, inače aktivan u zagrebačkom klubu AK Maraton 2000.

Taj je dvojac napravio i elaborat Svjetskog prvenstva, a o svom trošku su i posjetili Australiju kako bi se upoznali s detaljima bitnima za organizaciju poput prostora za medije i medicinsko osoblje, pozicioniranje kamera i ostale detalje koji čine neki sportski događaj kvalitetnim.

Peršić je već u medijima izjavio kako je cijela Hrvatska, odnosno sve tvrtke i lokalne samouprave koje su kontaktirale, bili izrazito afirmativni po pitanju organizacije Svjetskog prvenstva u krosu s jednom iznimkom.

Hrvatski atletski savez nije potpisao nijedan ugovor sa sponzorima, predstavnici nisu dolazili na jug Istre vidjeti situaciju niti, banalno, odraditi najobičniju press konferenciju.

Za kraj, HAS, predsjednik istog Ivan Veštić i Mario Bratulić, kojeg je Veštić u jednom trenutku postavio za predsjednika Lokalnog organizacijskog odbora ove manifestacije, ne odgovaraju na pitanja portala Istra24. Nekad je i odsustvo odgovora sve što vam treba kako biste znali istinu.

“Ni Bratulić ni Veštić danas nam pak nisu odgovarali na poruke niti pozive. Hrvatski atletski savez nije nam, među ostalim, odgovorio ni na pitanje iz kojih je razloga odlučeno da Mario Bratulić tek u srpnju ove godine preuzme predsjedavanje Lokalnim organizacijskim odborom ove manifestacije”, pišu iz Istra24.

Pročitajte još...