Pazinski boćari upisali novu važnu pobjedu – ostali na trasi ostanka u ligi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U jučerašnjim utakmicama istarski boćarski superligaši odradili su sjajan posao. Istra Poreč i Pula pobijedili su u Ligi za prvaka, dok su Pazinjani upisali zlata vrijednu pobjedu nad Sokolom nakon koje sada predvode četvorku koja se bori za ostanak.

Porečani su od Bistona bili bolji 15:11 i to najviše na krilima tehničkih disciplina gdje su ostvarili osam poena. Prvi igrač Istre Poreč bio je Roland Marčelja koji je na uvodni remi u pojedinačnom, dodao i dvije pobjede.

U srazu Pule i Metkovića nije bilo nikakve napetosti, o čemu svjedoči i konačni „punteggio“ – 251:194. Tri pobjede ostvarili su predvodnici ove pulske momčadi – Joško Buterin i Gracija Stjepčević.

Nakon tri kola u Ligi za prvaka i prenesenih šest međusobnih utakmica na čelu su Biston i Istra Poreč s 18 bodova dok Istra Poreč ima 15. Metković je na četvrtom mjestu s tri boda.

U Ligi za ostanak još napetije. Vodeći je Pazin sa 16 bodova, a slijede ga Zrinjevac s 15, Sveti Jakov s 13 te posljednja momčad, Sokol Orbico s devet osvojenih bodova. Upravo su oni jučer „nastradali“ u Pazinu.

Krenulo je sa 6:2 za Pazinjane, a prednost su domaći povećali nakon tehničkih disciplina, na 12:6, i to jer su oba precizna izbijanja pripala gostima. S novih 6:2 u klasičnim igrama mirno su priveli susret kraju.

Najbolji u domaćim redovima bio je Dajan Jurman koji je sudjelovao u tri pobjede, i to bez poraza, a veliki doprinos dao je i Benjamin Guštin s tri pobjede i porazom.

pazin-sokol-orbico-super-liga-za-opstanak-17
Pročitajte još...