Oslabljena Pazinka pokazala velike unutarnje rezerve – Ivetac i Žgomba za pobjedu nad Kraljevicom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas su pazinski nogometaši prezentirali kako izgleda kada se ekipa od samog početka postavi dominantno, s ciljem da sva tri boda ostanu u srcu Istre. Podatak da gostujuća ekipa u prvom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac u okvir domaćeg gola, govori sam po sebi o jednosmjernoj utakmici.

Jučer su zamijenjeni golovi i mreža iza gola zahvaljujući tvrtki Multisport iz Cerovlja, a Nikola Ivetac će ući u povijest kao prvi strijelac gola u “nove” golove. Naime, pospremio je jednu loptu glavom u 4. minuti na centaršut Dominika Žgombe. Deset minuta kasnije i ovaj je igrač eurogolom osigurao mirno vodstvo domaćih. Do kraja poluvremena valja spomenuti i odličnu šansu Ivetca koju brani Srok.

Drugo poluvrijeme nastavilo seje u istom ritmu utakmice uz premoć “plavih”. Da je stiglo proljeće i nekima nemir pokazao je to Manuel Rudela koji je i lani u polufinalu županijskog kupa protiv Funtane napravio napravio identičnu stvar – kod dominacije domaćih nepotrebno je i nepromišljeno laktom udario protivničkog igrača.

Utakmica je tada dobila novi smjer – Kraljevica je stisnula Pazinku na njenu polovicu, a domaći su se pokušali na polukontre. Mendrila šutira u 66. minuti kada danas izvrsni Mendiković brani njegov šut te ponovno u 86. minuti, pokraj gola. kraljevički kapetan Zanemnaček neprecizan je u 88. minuti te ponovno volejem u 92. minuti.

Valja napomenuti kako je danas Pazinka krenula u utakmicu bez ozljeđenih Tankovića, Niklesa i Žulića, a svoj je debi vrlo uspješno odradio 17-godišnji junior Mihael Slivar, kojeg je u 60. minuti zamijenio Patrick Rabar.

PAZIN  – Gradski stadion – Treća NL Zapad – 20. kolo – SUDAC: Milan Kukuljan (Podkilavac) POMOĆNICI: Adrijano Delač (Karlovac) i Nenad Marušić (Matulji) DELEGAT: Robert Velić (Velići)

PAZINKA – KRALJEVICA 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Ivetac 4′ 2:0 Žgomba 14′

Žuti kartoni: Pavat N., Ivetac (Pazinka), Kocijan, Sotošek (Kraljevica)

Crveni karton: Rudela – zbog dva žuta kartona, prvi u 48. minuti- preoštar start i drugi u 62. minuti –  preoštar start

PAZINKA: Mendiković, Pinčan, Rojnić, Zgrablić, Pavat N. (56. Babić), Rudela, Matika, Prenc, Žgomba, Slivar (60. Rabar), Ivetac (75. Flegar)

Trener: Elvis Brajković

KRALJEVICA: Srok, Depeder, Kocijan (78. Marković), Mohorić, Petrinović A., Znamenaček B., Znamenaček F., Sotošek, Burul, Paljokaj (46. Čabrijan), Mendrila J.

Trener: Izidor Grgurić


Pročitajte još...