SUBOTA DONOSI VELIKI ISTARSKI DERBI | Lanča: “Situacija u klubu je odlična, spremni dočekujemo početak prvenstva!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U prvim susretima prvog kola Super HBL Biston je kod kuće u boćarskoj dvorani u Bastu u Baškoj Vodi s uvjerljivih 22:4 pobijedio Metkovića, dok je novajlija u ligi Sveti Jakov iz Jadranova na riječkoj Podvežici sa 15:11 savladao dugopoljski Sokol Orbico.

Istarski klubovi su zbog reprezentativnih nastupa Brune Kraljića (Istra Poreč) i Luke Gašpara (Zrinjevac, Zagreb) na Svjetskom kupu u francuskom Saint-Vulbasu odgodili susrete 1. kola Istra Poreč – Pula i Zrinjevac – Pazin.

Stoga za istarske klubove prvenstvo počinje u subotu, 27. studenoga 2022. kada je u dvorani pazinskog Boćarskog centra “Aleksandar Anzur” na programu istarski derbi između Pazinjana i Porečana, dok u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda gostuje aktualni i dvostruki prvak Hrvatske Biston.

Ivan Lanča, boćar pazinskog superligaša, najavio je za IstraSport susret protiv Porečana: “Situacija u klubu je odlična, spremni dočekujemo početak prvenstva. Kostur momčadi je ostao gotovo isti, a ostali smo bez Đordana Ferenca i Ivana Štihovića, dok su se priključili mladi Marin Cetina i iskusni Robert Sergo. Ambicije su ostale iste, a to je ulazak među četiri najbolje momčadi.”

Istra Poreč dolazi u Pazin u svojstvu blagog favorita, obzirom na njihov kadar, međutim, Lanča poručuje sljedeće: “Prošle godine su pobijeđeni u Pazinu, a na završnici na njihovom terenu smo odigrali 13:13 pa su zbog boljeg plasmana u prvenstvu izborili finale tako da očekujem tvrdu utakmicu u kojoj se sigurno nećemo predati.”

Pitali smo na kraju Lanču, što bi moglo presuditi? “Susret bi mogle presuditi tehničke discipline, ako taj dio susreta odigramo na razini, realno je nadati se pobjedi.”

Pročitajte još...