FOTOGALERIJA | IstraSport proslavio 15 godina postojanja – “Ova je priča bazirana na ljudima, odnosima i emocijama”

Facebook
Twitter
LinkedIn

IstraSport je sinoć u pazinskom Spomen domu proslavio 15 godina postojanja tog medija. Priča je krenula 2007. godine kada je Remzo Zalihić osnovao LabinSport, nekad mega-čitani sportski medij Labinštine.

Kako je u evidentno za njega teškom i pomalo intimnom govoru objasnio dugogodišnji urednik i sadašnji vlasnik Elvis Uravić, LabinSport postaje IstraSport 2011. godine. Dvije godine kasnije, Uravić postaje glavni urednik, od trenutka kada je Zalihić preuzeo NK Rudar.

„Iz današnje perspektive djeluje mi nelogično prepustiti portal te vrste 21-godišnjoj osobi, ali danas sam zahvalan na toj prilici i njegovom povjerenju. Nažalost po mene, ja sam krenuo „mijenjati svijet“ pa je ispred mene bilo turbulentno vrijeme, rekao bih i za IstraSport“, rekao je na početku Uravić.

Sada, osam godina nakon toga, IstraSport je portal koji je u protekle tri godine posjetilo milijun različitih posjetitelja, a vijesti su otvorene gotovo nevjerojatnih 16 milijuna puta. Pokazano je to na prezentaciji koja je prije toga imala i kronološki presjek dizajna IstraSporta, ali i video u kojem su 15. rođendan portalu čestitali mnogi poznati sportaši i sportski djelatnici.

Uslijedili su govori Mladena Pavićevića, predsjednika Sportske zajednice IŽ i Tulija Demetlike, istarskog dožupana. Obojica su u zanimljivim govorima istaknula važnost sportskog medija za Istru te pohvalili IstraSport na enormnom poslu.

I tu su brojke bile prezentirane pa je mnoge začudilo da, iako nema klasičnu redakciju, portal u prosjeku objavljuje 13 vijesti dnevno. Na taj se dio također osvrnuo glavni urednik Uravić.

„Ne želeći od sebe praviti žrtvu, jer sam veći dio radio s velikim guštom, moram reći da iza IstraSporta stoji enorman i ogroman rad. Portal je to koji je opstao na entuzijazmu, ljubavi prema sportu i prema Istri. Možda nam se stvarno nikad nije dogodila konkurencija jer se nije pojavio dovoljno lud čovjek koji bi ovo radio. Često znam reći kako je IstraSport danas medij koji ne stvara dugove, ali niti ne donosi zaradu, već je tu isključivo zbog ljudi, odnosa i zbog emocija.“

U jednosatnom programu prikazana su i dva videa – jedan koji je kronološki prezentirao kako je portal godinama mijenjao izgled, a drugi u kojem su se pojavili mnogi istarski sportaši i sportski djelatnici diljem svijeta koji nisu mogli biti u pazinskom Spomen domu sinoć pa su tim putem čestitali rođendan IstraSportu. Fantastična je bila mlada glazbenica Karla Pupis u pratnji gitare sa izvedbom dvije pjesme.

Na kraju je Uravić obznanio kako povodom 15. rođendana doniraju 1000 kuna Boćarskom klubu osoba s invaliditetom „Istrijana“, a u tome su pomogli i svi okupljeni, kupnjom promotivnih majica portala. „Ovo je još samo jedna potvrda kako je ovo pokret koliko i portal. IstraSport je medij, ali i svojevrsna zajednica ljudi kojima je istarski sport u srcu. Nemoguće je svima dovoljno zahvaliti na svoj pomoći, ali za kraj, jedno veliko ‘hvala’ od mene osobno našim čitateljima, kolegama novinarima, svim sportašima i sportskim djelatnicima koji IstraSport čine boljim.“

Pred sami kraj programa, podijeljeno je 15 plaketa kao zahvalu za suradnju i to trima institucijama: Sportskoj zajednici IŽ, Nogometnom savezu IŽ i Boćarskom savezu IŽ te sljedećim osobama, s naglaskom bez funkcija, već isključivo kao prijateljima portala: Darko Raić Sudar, Robi Fonović, Zoran Peruško, Anton Finderle, Boris Vidulin, Igor Žiković, Kristijan Klarić, Branko Bašić, Siniši Verbanac, Igor Vranić, Darko Dunato i Anto Ravlić koji se u ime svih i zahvalio na plaketama.

IstraSport se ovim putem posebno zahvaljuje generalnom sponzoru večeri, tvrtki Rudan, te ostalim pokroviteljima. Veliko hvala upućuju i Pučkom otvorenom učilištu te njihovim djelatnicima koji su uvelike olakšali organizaciju ove obiljetnice.

Za kraj, najavljen je redizajn i vizualni identitet portala IstraSport u 2023. godini, a mnogi od uzvanika poželjeli su da jedna večer u prosincu postane tradicija. Tko zna, možda će IstraSport svake godine slaviti svoj rođendan…

Pročitajte još...