Četvrta postaja PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel, u partnerstvu s tvrtkom Bina-Istra, bit će odmorište Rebri na Istarskom ipsilonu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon uspješno organiziranog turnira protekloga vikenda (31. svibnja i 1. lipnja) u Umagu, treća sezona serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel, idućeg vikenda ponovno nastaviti u Istri, i to na jedinstvenoj i neuobičajenoj lokaciji.

Naime, četvrti turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bit će održan u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2024., na novom odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu! Navedena je lokacija bila iznenađenje ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura, a turnir će biti organiziran u partnerstvu s tvrtkom Bina-Istra.

Inače, ovogodišnji PRO 3×3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku.

PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će se pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. izravno plasirati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

Izuzev lokacije (i nekoliko iznenađenja za igrače i gledatelje koja pripremaju organizatori i partneri), sadržaj i program su slični onima u sklopu PRO 3×3 Toura. Oba dana (7. i 8. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 18:00 do otprilike 22:00, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa.

Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnira povećan je u odnosu na prošlu godinu.

Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura, trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (8. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u zanimljivom ambijentu, u kojem se turnir ovoga tipa organizira prvi put, uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite s obitelji i prijateljima i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru na odmorištu Rebri možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na stranicama tvrtke Bina-Istra: https://bina-istra.com/

Detaljnije informacije o lokaciji odmorišta Rebri možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://maps.app.goo.gl/kunGJTdAjKmwtqhS8.

Pročitajte još...