Kadeti KK Pazina osvojili Kup Istre i ostvarili ulazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer su kadeti Pazina u regiji zapad osvojili kup i ostvarili ulazak u četvrtfinale kupa Hrvatske gdje se sastaju sa vršnjacima budućeg premijerligaša, ekipom zagrebačkog Dinama.

Prvu utakmicu u kupu regija odigrali su uvjerljivo i u Crikvenici pobijedili sa 102:51. Uslijedio je loš dan i jedini poraz u Kastvu rezultatom 78:84, da bi u razdoblju od 23. travnja do 5. svibnja odigralu u NBA ritmu šest utakmica koje su sve završile “plavim zapisnicima” odnosno pobjedama.

Najprije su pobijedili Kvarner 2010 u Rijeci 82:69. Nakon toga uslijedila je pobjeda nad FSV-om u Pazinu 90-66, te najvažnija pobjeda nad Kastvom u Pazinu 80:67 kada im je trebalo slavlje od minimalno šest poena razlike.

U ovom tjednu nakon pobjede nad Crikvenicom u Pazinu 108:63, Pazinci su bili bolji u Rijeci od FSV-a 76:64, te u zadnjoj utakmici pobijedili su Kvarner 2010 u Pazinu 82:42. Jak ritam zbog bolesti, raznih odsustva i ozljeda zahtijevao je širok roster igrača, kadeta i predkadeta koji su se ne kao dopuna, nego kao pojačanja priključili kadetima.

Apsolutne pohvale zaslužuju svi od kapetana Leona Travalje pa redom Iana Juričića, Massima Ivića, Antonija Cvijanovića, Davida Lučića, Dominika Vidića, Ivana Matina, ozljeđenog dobrog duha ekipe Luke Sironića, Tonija Sironića, te predkadeta Andrije Androšića, Lovre Burića, Ivana Livija Guerina, Aleksa Travalje, Marka Dausa i Svena Perića, kao i treneri momčadi Damir i Ante Ćus.

Pročitajte još...