KK Pazin pobijedio novog prvaka lige za treće mjesto na kraju sezone!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jučer se u pazinskoj gradsko-školskoj dvorani održao derbi susret između košarkaša Pazina i Crikvenice koja je usprkos porazu postala prvak A2 lige Zapad te će ući u kvalifikacije za ulazak u Prvu mušku ligu.

Povjerenik natjecanja Zoran Pjevalica uručio je kapetanu gostujuće ekipe ekipe Mandžuki pehar za prvo mjesto. U prvom dijelu prvenstva Pazinjani su uz Kraljevicu (koja je na domaćem terenu pobijedila Crikvenicu) jedini u Crikvenici opasno prijetili domaćim košarkašima.

Očekivali su dugo Pazinjani prigodu i u posljednjem kolu uzvratili im za poraz. Od prve do zadnje sekunde agresivnom igrom po cijelom terenu povećavali su prednost koja se približavala i do 20 razlike.

Praktički u trećoj četvrtini osigurali su pobjedu (jedini od svih ekipa u drugom dijelu prvenstva!) i izborili pred svojom vjernom publikom treće mjesto koje će vjerojatno podijeliti sa nekoliko ekipa s istim brojem bodova. Treće mjesto je tim vrijednije kada se zna da pazinski košarkaši jedini u A2 ligi Zapad imaju sve košarkaše koji su potekli u pazinskoj školi košarke!

Što se tiče same utakmice, Marko Krulčić ubacio je čak 36 poena, dok je David Ferenčić zabio 20 koševa.

PAZIN – Gradsko-školska dvorana – A2 LIGA ZAPAD – SUCI: Sušanj, Baki i Erik

KK PAZIN – KK CRIKVENICA 94:79

(22:20, 30:22, 25:19, 17:18)

PAZIN: Travalja 8, Cvijanović, Toni Sironić, Zajc 11, Oplanić 16, Jerko Ćus, Levak 3, Kovačić, Luka Sironić, Krulčić 36, Juričić, Ferenčić 20

CRIKVENICA: Latin 5, Šamanić 10, Car 3, Karabajić 11, Mandžuka, Vilušić 10, Šulentić 20, Sviben 6, Perić 14

Pročitajte još...