Kvarner 2010 gostovao u Pazinu, sada na rasporedu memorijalni turnir “Matko Gortan”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra, u subotu 23. rujna 2023. s početkom točno u podne odigrati će se šesti košarkaški memorijalni turnir Matko Gortan za igrače rođene 2009. i mlađe.

Pored standardnog gosta Škole Dražen Petrović iz Šibenika igrati će Umana Reyer Venezia, Akademija Mrav iz Zagreba (čiji je širi član i KK Pazin), KK Pula 1981, KK Kastav, lanjski prvak Hrvatske u kategoriji U11, te KK Pazin. Prvi dan je razigravanje o skupinama, a drugi dan su utakmice za plasman.

Protekli vikend u Pazinu je odigrana utakmica seniora velikog favorita prve lige Kvarnera 2010 i domaćeg drugoligaša Pazina u kojoj se od suđenja oprostio Roko Milin.

Utakmicu su pored Roka sudili ozbiljni europski suci Hordov, Terlević, Hadžić i Vouk. Kod gostiju izvrsni potezi Fellsa, primjer za mladce “vječitog mladića” prvog imena utakmice  upornog i do zadnje sekunde angažiranog Štembergera, goropadni Novigrađanin Kostić, čvrstina Lisice i Zelanta, standardno pouzdani Delpin i Vucić…

U domaćim nekompletiranim redovima kadet Androšić u potpunosti se uklopio u početnu petorku, kada se ekipa u prvoj  četvrtini držala na pet razlike povratnik Nereo Gržinić iskusno je držao ritam. Nakon visoke gostujuće pobjede koji je rezultat bio u drugom planu odigrano je treće poluvrijeme sportskih prijatelja u režiji braće Tedija i Nevena Dausa.

turnir-2023_matko_new_final_2
Pročitajte još...