Ovog vikenda u Pazinu se održava međunarodni košarkaški turnir ‘Marijan Salamun Salko’

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovoga vikenda u Pazinu se održava 19. međunarodni košarkaški turnir “Marijan Salamun Salko” na kojem uz domaćina, sudjeluju dvije slovenske ekipe i to KK Leone Ajdovščina te BC Koper kao i klub iz Italije Basket 4 Trieste.

Mladi i perspektivni trener, prijatelj pazinskog kluba Kastavac Teddy Delač (koji je između ostalih bio pomoćnik Aramisu Nagliću u Kvarner 2010 te vodio Sežanu) ovog ljeta bio je pomoćnik trenera juniorske reprezentacije Slovenije koja je na europskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto.

Teddy je prošle godine “zaorao”  sa mladim igračima temelje kluba iz primorske Slovenije koja se ove godine pojačala sa drugim Kastavcem, iskusnim Draženom Bubnićem koji je igrao u svim najjačim slovenskim ekipama, te također iskusnim playmakerom Tilenom Zalarom.

Nakon Primorske iz Kopra koja je visoko letjela i nakon ABA lige praktički nestala BC Koper je u lučkom gradu susjedne države novi klub. Ove godine u klub je došao iskusni trener, također pazinski prijatelj Dean Čikić koji je sa juniorskim sastavom Heliosom iz Domžala više puta pohodio Salkov turniru.

Preuzeo je mlađe kategorije Koprana višegodišnji trener mladih slovenskih reprezentativnih selekcija BC Koper što jasno ukazuje na putokaz kojim Koprani žele u naredno razdoblje.

Ekipa Basket 4 Trieste iskusna je ekipa koja je prošle godine izborila plasman u viši rang, a nakon Božićnog turnira gdje su odigrali juniorsku utakmicu krenulo je pazinsko-tršćansko poznanstvo i njihova suradnja.

Mladi pazinski košarkaši nakon razdoblja u kojem su radili na kondiciji dolaze na turnir oslobođeni bilo kakvog opterećenja sa rezultatom. Ljubitelji košarke imaju prigodu u tri dana vidjeti zanimljiv ovogodišnji Salkov turnir!

Pročitajte još...