Pazinski košarkaši pružili odličan otpor fantastičnim liderima u Crikvenici

Facebook
Twitter
LinkedIn

Košarkaši Pazina poraženi su kod lidera u Crikvenici, ali pritom pruživši ozbiljan otpor inače odličnoj momčadi Kiraca. Početak utakmice protekao je u obostranom ‘pressingu’ ekipa po cijelom terenu. Umjesto vodstva gostiju nakon nekoliko propuštenih prigoda domaći se odvajaju na pet razlike polovicom četvrtine odnosno deset razlike početkom prve četvrtine.

Druga četvrtina identična je prvoj i na poluvremenu Kirci imaju vodstvo od čak 20 razlike. U treću četvrtinu Pazinci ulaze odlučno i pojačanim ‘pressingom’ po cijelom terenu slabe protok lopte u napadu domaćina ujedno i otupljuju agresivnost domaćina u obrani što ima posljedicu smanjenja rezultata na deset razlike.

Razinu agresivnosti zadržavaju i u trećoj četvrtini kada kod minus četiri dvije minute do kraja prepuštaju prigodu za potpunim povratkom u utakmicu. Domaćini uspijevaju nekako povećati vodstvo na šest razlike odnosno podosta s(p)retnom tricom s centra u zadnjoj sekundi utakmice na konačnih devet razlike. Treba napomenuti da je minutu i po do kraja zbog ozljede prsta utakmicu morao napustiti Zajc.

Protekli tjedan iz razno raznih razloga Pazinjani su imali velikih problema sa svakodnevnom organizacijom treninga, a u jučerašnjoj utakmici nedostajala su četiri igrača koji su odigrali 80% dosadašnjeg prvenstva.

Najvažnije je da su igrači pazinske momčadi sami sebe uvjerili da mentalnim  pristupom iz drugog poluvremena mogu pobijediti na svakom terenu sve klubove u ligi. Na parketu u Crikvenici izgubila je u Kupu i prvoligaška Stoja, a igrači Pazina su bili najopasniji od svih dosadašnjih gostiju, što samo pokazuje napredak pazinskih košarkaša.

CRIKVENICA – Gradska dvorana – A2 LIGA ZAPAD – 9. kolo – SUCI: Matek, Milin i Miletić

CRIKVENICA – PAZIN 89:80

(25:16, 26:15, 16:26, 22:23)

CRIKVENICA: Latin 8, Šamanić 12, Car 13, Karabajić 18, Mandžuka, Vilušić 4, Šulentić 11, Blažević, Perić 6, Zorić 14.

PAZIN: Krulčić 14, Cvijanović 5, Matin, Travalja 21, Ferenčić 10, Jerko Ćus 3, Lukšić, Zajc 19, Nikšić, Juričić 8.

Pročitajte još...