Predkadeti KK Pazin sudjelovali na Final Fouru u Šibeniku

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinski košarkaši u kategoriji predkadeta odigrali su Final Four turnir u Šibeniku. Na put su krenuli bez igrača koji je dobio visoku temperaturu i među prva je tri strijelca ekipe. Prvi dan odigrana je utakmica sa Zadrom.

U utakmici velikih preokreta Pazinci su u prvoj četvrtini imali prednost od 14:8. U drugoj četvrtini velika kriza Pazinaca čija je posljedica vodstvo Zadrana na poluvremenu 33:22. U trećoj i prvoj polovici zadnje četvrtine Pazinci igraju fenomenalno  i pet minuta do kraja vode 50:45. Uslijedile su čudne sudačke odluke (u cijeloj izjednačenoj utakmici Pazinci su imali 20 od čega dva najbolja strijelca po pet osobnih grešaka, a suparnici 12 osobnih grešaka), dekoncentracija Pazinaca što dovodi do pobjede Zadrana 68:57.

U utakmici za treće mjesto pazinski predkadeti igrali su sa zagrebačkom Cibonom koju su u jedinstvenoj predkadetskoj ligi dobili u Zagrebu. I ta utakmica je bila izuzetno uzbudljiva sa dosta preokreta. Nakon vodstva Pazinaca od 15:9 do kraja prve četvrtine Cibosi preokreću rezultat i vode 22:20. 

Do poluvremena Pazinci preuzimaju inicijativu i vode sa 42:40. Na kraju treće četvrtine Cibosi ponovno vode 64:61, što do kraja povećavaju na 83:71 zonskom obranom što je dokaz velikog poštovanja prema mladim Pazincima od kultnog kluba hrvatske metropole.

U završnoj utakmici velike predkadetske četvorke ekipa Cedevita junior uvjerljivo sa 28 razlike pobijedila je od pazinske utakmice iscrpljene Zadrane. Ukoliko se pogleda stanje u hrvatskoj košarci uočljivo je da juniorski i seniorski F4 igraju Cibona, Zadar, Cedevita junior i Split.

U kadetima je umjesto Splita zagrebački Bosco, a u predkadetima umjesto Splita ekipa Pazina u konkurenciji svih ostalih premijer ligaša i prvoligaša. Sjajan je to uspjeh igrača Andrije Androšića, Aleksa Travalje, Jakova Unukića, Marka Dausa, Svena Perića, Filipa Damjanca, Lina Družete, Luke Brenka, Mate Udovičić, Tome Bakše, Antonija Fabris, Lucijana Oplanića i Marina Ladavac te trenera Darija Lukšića.

Pazinski košarkaši nadaju se da će i u njihovom gradu prepoznati rezultate i njihov kontinuirani rad  jer su sve svoje utakmice odigrali i u prvoj predkadetskoj ligi i na Final Fouru ne samo sa velikim srcem, već i potezima i kao ekipa koja se nikad ne predaje te zadivili ne samo stručnjake i neutralne gledatelje nego i suparničke ekipe. 

Pročitajte još...