U PAZINU: Kamp u čast Krešimira Ćosića donio nove goste i radionice

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kamp Udruge Krešimir Ćosić odradio je treći i četvrti dan u Pazinu.

Treći dan kampa Udruge Krešimir Ćosić započeo je “križanjem” igrača ujutro. Trener Dario Lukšić nakon dva dana rada u kampu s nešto starijim mladim košarkašima krenuo je prema kampu u Dubrovniku dok su njihovi mlađi suigrači pod vodstvom Damira Ćus, Leona Travalje, Iana Juričića, Aleksa Travalje i Marka Dausa nastavili raditi u sportskoj i polivalentnoj dvorani.

Pridružili su im se i “domaći gosti” – pazinsko dijete Gvido Guštin koji je sa Dubrovnikom ušao u premijer ligu te Nermin Hodžić, bivši igrač i trener mlađih kategorija pazinskih košarkaša. Održana je i Krešina radionica autorice Ane sa temom “volim svoj dom” o kojoj se govori kako je Krešo kao prvi Europljanin odbio veliku novčanu ponudu iz NBA i vratio se u svoj Zadar.

Mladi košarkaši upravo vezano uz navedenu temu postavljali su pitanje “Gugiju” koji im je odgovarao na pitanja i nostalgiji za svojim Pazinom i običajima, ali i prednostima vezano na boravak u Dubrovniku stjecanje novih prijatelja i drugim primarno igračkim izazovima igračkog razvitka u najvišem rangu hrvatske košarke.

Četvrti dan kampa Udruge Krešimir Ćosić i KK Pazin Gvido je nastavio raditi i družiti se sa svojim Pazincima. Trener gost u kampu bio je pazinski prijatelj Mladen Šestan koji je 1998. sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio srebro u Bugarskoj te 1999. broncu sa istom ekipom na svjetskom prvenstvu mladih reprezentacija u Portugalu.

Pored toga individualni je trener Dragana Bendera i glavni trener u akademiji Nikole Vujčića. Osim rada na terenu zanimljiva je bila i radionica po knjižici Ane Ćosića sa temom „i ja dijelim“. Odnosi se na sportsku i posebno košarkašku aktivnost je li primjerenije popraviti vlastitu statistiku ili pomažući drugima najviše pomoći ekipi.

Kada dijeliš i igraš za ekipu uza sav svoj talent postaneš i pobjednik, a Krešo Ćosić je bio taj! Šestan je ispričao i anegdote iz rodnog Zadra vezano uz neponovljivog Krešu, a djeci je uz poruku da uče košarku rekao da budu i svoji kreativni jer tada će imati kao igrači i kao ekipa u kojoj igraju veću razinu koju će dostići. 

Pročitajte još...