Večeras kreće Salkov memorijal, nažalost, ove godine s tri sudionika

Facebook
Twitter
LinkedIn

Za vikend održava se jubilarni dvadeseti memorijalni turnir Marijan Salamun Salko. Prvi puta iz zdravstvenih razloga nakon nepredvidivog otkazivanja neposredno prije turnira umjesto četiri igrati će tri ekipe.

Turnir će u petak u 20 sati otvoriti ekipa Zagreba i Pazina. Nakon što su koncem prethodne godine odigrali predkadetsku utakmicu na redu su i stariji suigrači da odigraju utakmicu u okviru ovogodišnjeg turnira. Drugog dana turnira u 18 sati igraju gosti iz Makarske i domaćini nakon što je prošlo 24 godine prošlog i 23 godine ovog stoljeća ili ukupno 47 godina.

Točnije 1976. godine Pazinci su u kvalifikacijama za prvu hrvatsku ligu u Zagrebu pobijedili svoje subotnje suparnike. Uspjelo je to nakon što su tri puta redom bili prvaci regionalne lige generaciji Sirotića, Buretića, Marića, Štimca, Nevena i Damira Ćusa, Mišona, Grubišića, Rađe, Križmana, pok. Vladila, Vozile predvođenih nešto starijima Linom “Piksi” Kalcem i pok. Borisom Rimanićem “Ćosom” te vođeni trenerskim tandemom Salamun-Gabrijelić i tajnikom Juričićem. 

U nedjelju završnog dana turnira sastaju se gosti iz Zagreba i Makarske. Nakon utakmice Pazin-Kvarner, predkadetskog međunarodnog turnira ovime se završavaju rujanske košarkaške pazinske svečanosti.  

Pročitajte još...