Neka pati koga smeta, Zarečanka Nataša Ravnić je viceprvakinja svijeta

Facebook
Twitter
LinkedIn

„Neka pati koga smeta, Nataša je prvak svijeta“ – izvjesili su u rodnom Zarečju transparent za svoju sumještanku Natašu Ravnić koja je postala svjetska prvakinja 2015. godine. Skoro je isti uspjeh ponovila i na nedavno održanom IX. Svjetskom pojedinačnom prvenstvu u kuglanju u slovačkom Breznu osvojila je srebrnu medalju.

U finalu je izgubila od Čehinje Natalije Binove rezultatom 3:1, 610:601. U polufinalu bila je bolja od najbolje austrijske kuglačice Julie Huber sa 3:1 u setovima, 629:603.

Ovo je još jedan od sjajnih rezultata, nakon zlata u tandem mixu s Hrvojem Marinovićem, nadovezalo se ovo srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Lani je kao kapetanica ekipe predvodila reprezentaciju Hrvatske do svjetskog ekipnog zlata, na prvenstvu održanom u Varaždinu.

Ravnić je rođena u poznatoj kuglačkoj obitelji te je počela kuglati u pazinskoj Kuglani, koja se nalazila na prostoru današnjeg Konzuma, a zatvorena je 2007. godine. Nastavila je s dobrim radom i dogurala je nastupajući za Ženski kuglački klub Istra iz Poreča i stekla brzo status jedne od najboljih kuglačica na svijetu.

Osim Ravnić, i ostali hrvatski predstavnici postigli su značajne rezultate. Vanesa Bogdanović i Hrvoje Marinović osvojili su brončane medalje, dok je Amela Nicol Imširović briljirala osvojivši zlato u kombinaciji uz postavljanje novog svjetskog rekorda.

Pročitajte još...