FOTOGALERIJA | Puris promašio veliki broj prigoda, Plominjani s bodom kući pjevajući

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kako nekome tko nije danas bio u Svetom Petru u Šumi objasniti što se sve zbilo u tih 90 minuta okršaja domaćeg Purisa i Plomina. Gosti su stigli s epitetom „autsajdera“, bez nekolicine važnih prvotimaca, pa na kraju moraju biti itekako sretni s osvojenim bodom.

Nakon 180 proljetnih minuta niti Puris niti Plomin nemaju objašnjenje kako su stigli do osvojenih bodova. Puris je promašio previše, i danas i u Brtonigli NV, a Plominjani kao da su ispravnim ponašanjem i treninzima isprovocirali nešto malo sreće koja ih prati.

Dupkom ispunjene tribine igrališta u Svetom Petru u Šumi, a gledatelja je bilo i na drugim stranama, dočekali su utakmicu ‘davljenika’ po vrlo dobrom terenu, a imali su što i vidjeti. Domaći su imali više od igre, dok su se gosti organizirano branili u čemu je svoju neospornu kvalitetu pokazao kapetan Nino Fabeta.

Plomin je poveo u 34. minuti nakon što se Sanjin Matulja lijepo oslobodio i pogodio vratnicu, a onda je prvi na loptu stigao Patrik Horvat i iz drugog pokušaja matirao Cibulu za 0:1 i šok Supetarcima koji su dotad imali kontrolu.

Kada je u 57. minuti Derossi izborio, a Aleks Buršić realizirao jedanaesterac za 1:1, vjerojatno je većina pomislila kako će Puris sada dovršiti posao. No, tako prije svega nije mislio 20-godišnji gostujući vratar Manuel Smilović, koji je u ovoj utakmici imao teško je izbrojati koliko obrana, a od kojih su neke bile na granici „vjerovali ili ne“, kao i neki promašaji domaćina.

Ispred njega su se u tko zna koliko navrata nalazili Lazarić, Kadrić, Franjul i Derossi, a izvana je šutirao Baračić, ali Smilović je danas ponovno bio izrazito raspoložen. Njegova je momčad došla u novo vodstvo u 73. minuti kada je Matulja pobjegao obrani, a Šilić ga srušio, pa je Fabeta s „bijele točke“ zabio za 1:2.

Do kraja, Puris je preko Semira Kadrića poravnao na 2:2. Kod tog pogotka je Smilović mogao bolje reagirati, jer ga je lopta preletjela, a Kadrić poentirao, ali mu nitko nakon ovakvog raspleta ne može ništa zamjeriti jer bi poraz Plomina bio težak, da on nije imao svoj dan.

SVETI PETAR u ŠUMI – Igralište Purisa – DRUGA ŽNL – 15. kolo – SUDAC: Marin Živolić (Rovinj) POMOĆNICI: Dorijano Marić (Rovinjsko Selo) i Ibrahim Punušković (Vodnjan) DELEGAT: Adriano Ukota (Šišan)

PURIS – PLOMIN 2:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Horvat 34′, 1:1 Buršić 57′-11m, 1:2 Fabeta 73′-11m, 2:2 Kadrić 80′

Žuti kartoni: Lazarić Z., Videkić (Puris) Stevanović, Fabeta (Plomin)

PURIS: Cibula, Šilić, Jakus, Ujčić (73. Buljubašić), Lazarić Z., Franjul Lo., Kadrić, Buršić, Derossi (72. Udovičić Z.), Banko (46. Videkić), Baračić

Trener: Neven Baćac

PLOMIN: Smilović, Baćac S. (29. Marčac), Ahmić, Fabeta, Paliska, Filipas, Horvat (46. Kešina), Fonović, Nurkić, Matulja, Stevanović

Trener: Goran GulinPročitajte još...