Jadran prošao kroz ušicu igle, teško je reći tko je odradio boljih 90 minuta – igrači Pazinke ili Plava legija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kakvu je utakmicu danas u Pazinu gledalo više od 500 gledatelja na Gradskom stadionu „Egidije Marion“! Porečki Jadran je nakon jedanaesteraca uspio proći u polufinale Kupa Istre, ali momčad Pazinke mora biti barem podjednako zadovoljna kakav je otpor pružila višerangiranom protivniku.

Jadran je bio dominantan prvih pola sata, imao veliku većinu posjeda pa stigao u vodstvo u 21. minuti. Srušen je u šesnaestercu Igor Lepinjica, a s „bijele točke“ siguran je bio kapetan gostiju Oliver Sumić.

Jedan od najboljih pazinskih igrača danas, Mauro Matika, eurogolom – udarcem ljevicom u gredu od koje se lopta odbila u gol, poravnao je na 1:1. Ipak, nisu uspjeli Pazinjani sačuvati egal do predaha, jer je u 45. Andrea Banić iz gužve pogodio za 1:2 Jadrana.

U nastavak ponovno bolje ulazi Jadran, a kada je Mate Ivetić zabio u 57. minuti za 1:3, činilo se kako bi do kraja moglo biti svašta, u negativnom smislu za domaće. No, tada je proradila poznata pazinska „grinta“, a Porečani kao da su otišli s utakmice.

Ne samo da su domaći postigli do kraja dva pogotka, nego su i Porečani držali veći dio vremena u njihovoj polovici. Nikola Ivetac fantastično je u 60. minuti ‘vanjskom’ poslao loptu na drugu vratnicu iza porečke obrane, a brzonogi Maikol Prenc ju stiže i smanjuje na 2:3.

Pazinka je imala više od igre do posljednje minute kada kreću u napad s lijeve strane, Slivar je uposlio Žulića, a ovaj sačekao pa dao desno za Žgombu čiji ubačaj iza Pavlića gura domaći kapetan Patrick Rabar za delirij na dijelu tribina gdje je pjevala neumorna Plava legija. Pazinski navijači nisu stali svih 90 minuta te su zaradili pohvale neutralnih gledatelja.

Na drugoj strani bili su smješteni pripadnici porečkih Šajeta kojima su danas u navijanju pomogli i članovi pulskih Demona. Tijekom jedanaesteraca želja domaćina bila je protivnik pa su Porečani nakon realiziranih jedanaesteraca Macana, Banića i uvjerljivo najboljeg igrača današnjeg susreta Patrika Srzentića, prošli u polufinale Kupa Istre. Za domaće su precizni bili Rabar i Tanković.

Pazinjani su tijekom utakmice velikih prigovora imali na suđenje suca Čalića koji je, zanimljivo, arbitar bio i lanjske utakmice polufinala Kupa Istre u kojem su Pazinjani ispali od Funtane. U međuvremenu je Čalić sudio i susret Pazinka-Medulin 1921 kojeg su gosti pobijedili 1:2. Ako se pita “plave”, možda da se neko vrijeme ne delegira marčanski sudac u Pazin…

PAZIN – Gradski stadion Egidije Marion – KUP NSŽI – 1/4 finale – SUDAC: Mateo Čalić (Marčana) – POMOĆNICI: Edin Šehić i Dragan Kukić (oba Pula) – DELEGAT: Mauro Tonetti (Plomin)

PAZINKA PAZIN – JADRAN POREČ 3:3 (1:2)

nakon jedanaesteraca 5:6

Strijelci: 0:1 Sumić 21’-11 m, 1:1 Matika 39’, 1:2 Banić 45’, 1:3 Ivetić 57’, 2:3 Prenc 60’, 3:3 Rabar 90’+2’

Žuti kartoni: Žgomba, Rabar, Pinčan (Pazinka Pazin), Žiković, Sumić, Siljan (Jadran Poreč)

PAZINKA PAZIN: Mendiković, Babić (81. Slivar), Rojnić, Pinčan, Zgrablić (90. Šaina), Rudela (71. Tanković), Matika, Prenc, Žgomba, Ivetac (65. Žulić), Rabar

Trener: Elvis Brajković

JADRAN POREČ: Pavlić, Al Tharwan, Macan, Lepinjica, Ivetić (86. Aljohani), Sumić, Srzentić, Žiković, Siljan (71. Matteoni), Bernobić, Banić

Trener: Dalibor Šuran

Pročitajte još...