Jeste li i Vi gledali Hrvatsku protiv Maroka?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hrvatska reprezentacija je danas remizirala u prvom kolu svoje skupine Svjetskog prvenstva u Katru s Marokom, i to bez pogodaka. Iako Hrvatska nije bila prava, pogotovo u posljednjoj trećini igrališta, treba reći kako je Maroko ugodno iznenadio te kako se radi o ozbiljnoj, posloženoj i opasnoj momčadi.

Hrvatska je najbolju prigodu na utakmici imala u nadoknadi prvog dijela kada je Bono obranio refleksno udarac natrčalog Vlašića iz blizine, a i Maroko je dvaput šutirao u okvir, ali kudikamo manje opasno te istaknuti treba samo udarac Hakimija iz 65. minute kada je Livaković njegovu „bombu“ odbio u teren.

Danas je jednu od slabijih njegovih utakmica za reprezentaciju odigrao kapetan Luka Modrić i to je problem koji je teško rješiv za Hrvatsku u ovim trenucima. No, osim Modrića, jednostavno je nedostajala energija koju su Marokanci, dojam je, danas imali više od Hrvata i zbog toga su uspjeli nadoknaditi manjak kvalitete. Također, problem je i desno krilo, tu Hrvatska pod hitno mora pronaći bolje rješenje.

Nažalost, Zlatko Dalić je pokleknuo pod pritiskom javnosti i u 71. minuti u igru uveo Marka Livaju koji je bio koristan otprilike koliko i Andrej Kramarić prije njega. Hrvatskoj je nedostajala dubinu, a oba naša napadača nisu donijela gotovo ništa.

Livaja je utakmicu okončao bez udarca na gol, s tri točna i pet krivih dodavanja, a tek nešto bolji Kramarić također nije pucao na gol, ali je dodao 11 točnih i jedan krivi pas, uz dva driblinga. Međutim, treba i spomenuti kako je izgubio pet od šest duela.

Za pohvalu je definitivno posljednja linija, prije svega iskusni Lovren (dueli 7/9, duge lopte 5/8), naš najbolje ocijenjeni igrač prema SofaScoreu te Gvardiol kojem cijena raste iz minute u minutu. On je bio naš drugi najbolje ocijenjeni igrač.

Zaključak je, ne treba previše ‘plakati’ zbog ovog rezultata, jer je protivnik bio ozbiljna momčad, ali isto tako definitivno ne treba skrivati kako Hrvatska nije odigrala jednu od svojih boljih utakmica. Štoviše, puno je toga nedostajalo, a najviše igra u dubinu, odnosno napadanje prostora iza leđa marokanske obrane.

Pročitajte još...