NAJAVA ISTARSKOG DERBIJA | Nikola Ivetac: “Moram pohvaliti naše mlade snage koje su se odlično uklopile u seniorsku momčad!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tri boda je trenutni “višak” Pazinke nad posljednjeplasiranom Crikvenicom, dok su Labinjani na četiri boda odmaka od “fenjera”, donosi najavu subotnjeg okršaja Rudara i Pazinke portal IstraSport.

Crikvenica je ovo kolo slobodna, tako da neće napraviti korak naprijed momčad s Dubračine, no pazinski je derbi u ovom trenutku ipak derbi začelja. Začelja od kojega bi trebalo nekako pobjeći, premda postoji realna opcija da ni ove godine nitko ne ispadne iz trećeligaškog natjecanja. No, ‘hoj ti znati!’

Pazinjani u svakom slučaju dočekuju veliki derbi u malo boljoj psihološkoj situaciji nakon pobjede nad Crikvenicom prošlo kolo. Potvrđuje to i naš sugovornik, Nikola Ivetac.

“Bili smo na početku sezone u maloj rezultatskoj krizi, ali nakon boda u Kraljevici podigli smo se u psihološkom smislu i počeli opet igrati naš nogomet kao i prošle sezone te je to urodilo plodom u Crikvenici gdje smo jako dobro izgledali.

U subotu očekujemo tvrdu utakmicu kao i svaki derbi, ali vjerujemo u pozitivan rezultat i pobjedu naravno. O Rudaru znamo više-manje sve, kao i oni o nama, i u subotu se nadamo lijepo popunjenim tribinama pa neka bolji pobijedi.

Konačno ćemo nastupiti sa kompletnim kadrom, no svakako moram pohvaliti naše mlade snage koje su se odlično uklopile u seniorsku momčad i kada god dobiju prigodu iskoriste je na najbolji mogući način i pokazuju kako naš klub ima mirnu budućnost”, kaže nam Nikola Ivetac pred derbi protiv Rudara.

Rudar je vrlo solidno zakoračio u novu sezonu s obnovljenom momčadi na način koji je to priželjkivao njihov predsjednik, no nakon poraza od Kraljevice na Zelenicama, priča više ne izgleda tako idealno. Poraz je to koji je i težak, ali i neočekivan. Kapetan Rudara Edis Kurtić, kaže nam pred dvoboj protiv Pazinke.

“Uvijek je dvoboj protiv Pazinke, gdje god da igramo, težak. Stoga je pred nama teško gostovanje, ali i pravi istarski derbi. Poznavajući trenera Brajkovića, siguran sam da će dobro pripremiti momčad, dok je nas prilično poljuljao subotnji poraz. No, ono što vidim na dečkima je da su već sada spremni za subotu tako da u Pazin idemo po pun plijen. 

Ono što je najbitnije kod nas je da nemamo izostanaka te da na derbi dolazimo kompletni, što nam daje pravo da vjerujemo i u dobru predstavu, ali i u pozitivan rezultat”, optimističan je kapetan momčadi sa Zelenica.

Utakmica na pazinskom stadionu SC ‘Egidije Marion’ započinje u subotu, 22. listopada 2022. godine u 15:30 sati, a sudi je riječki arbitar Marko Linić. Pomoćnici će mu biti sugrađani Paolo Jakovašić i Igor Bahun dok je delegat višnjanski sportski djelatnik bez mrlje Stjepan Sinožić.

Pročitajte još...