NAJAVA | Pazinka sutra gostuje na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali već su pokazali kako znaju ugodno iznenaditi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nogometaši Pazinke ovog vikenda pred sobom imaju zahtjevan ispit. Sutra, u subotu 10. rujna, gostuju na stadionu „Josip Uravić Pepi“ gdje ih dočekuje ambiciozni Krk. Momčad s otoka je sigurno jedna od najboljih u ligi pa Pazinjani mogu rasterećeno putovati.

O Krku treba znati sljedeće. Na golu je Ivan Vargić, nekadašnji vratar Rijeke i Lazija kojeg na otok sigurno nije dovela činjenica da „od malih nogu navija za Krk“, već ambicija kluba u kombinaciji sa financijskom snagom.

Uz to, u kadru još jednog bivšeg igrača Rijeke, trenera Igora Tkalčevića još je nekoliko sjajnih igrača. Ivan Lucić dugo je vremena za Opatiju igrao Drugu i Treću HNL, a Josip Rudan ima ravno 84 drugoligaška nastupa. Kad tu nadodamo Marina Turkalja i Matea Klenovšeka, jasno je zbog čega Krk ima najviše ambicije u ligi.

No, pazinska je momčad s jednim od najsnažnijih kolektivnih karaktera u ligi, što su pokazali i u Kostreni, a realno, tako je već godinama. Kostur momčadi se ne mijenja – već neko vrijeme tu su Matika, Rabar, Pinčan, Ivetac, Zgrablić, Rudela i Tanković, a mladost koja im se s vremenom pridružila poput Rojnića, Niklesa, Žgombe, dva Pavata i ostali garancija su mirne plovidbe kroz sezonu.

Na Krk putuju rasterećeni i upravo to može biti njihova najveća snaga. Čeka ih zahtjevnih 90 minuta, ali iznenadili su Pazinjani mnogo puta dosad u proteklim godinama, pa zašto ne bi i sad? Utakmicu koja počinje u 17 sati sudi Milan Kukuljan iz Podkilavca, a pomoćnici će mu biti Riječani Marko Cvijović i Dominik Salaj. Delegat je Željko Tulić, također iz Rijeke.

Pročitajte još...