Pazinka minimalno poražena, Josip Buršić na kraju susreta ponovno čovjek odluke

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sretno su prošli su nogometaši Vinodola kroz nezgodno gostovanje u Pazinu, u vrlo dopadljivoj utakmici punoj šansi, s nova tri boda će istaknuti svoju kandidaturu za prvaka.

Ponovno je koban za pazinsku obranu bio Josip Buršić koji je u 83. minuti zaobišao danas izvrsnog Mendikovića i postigao pobjednički pogodak. Domaći su nogometaši pružili dobar otpor i na kraju ostali bez ijednog boda ponajviše zahvaljujući Baričeviću koji je u 81. minuti obranio u istoj akciji stopostotne šanse Ivetcu i Tankoviću, a nije najbolje reagirao u nastavku akcije Rabar.

Da Vinodolcima neće biti lako u uvjetima više nalik islandskoj ligi, nagovijestili su Rabar i Matika u 12. i 13. minuti. Nakon toga slijedi period bolje igre Vinodola, pa u 17. minuti veliku šansu promašuje Željko Tomić, a kombinaciju Peričića i Vukajlovića pred golom Pazinke u zadnji čas sprječava Pinčan.

Odlični Mendiković, koji je dobio šansu za branjenje budući da je prvi golman Mladen Denić završio pred oltarom, najzaslužniji je što je u 38. minuti obranio šansu Buršiću, te u 44. minuti Brdaru.

Drugo poluvrijeme Pazinka otvara šansom Žgombe u 50. minuti, a Vinodol u otvorenoj utakmici uzvraća šansom. Rudela u 59. minuti gubi loptu na sredini terena, koja dolazi na desni kraj do željka Tomića koji pronalazi na drugoj stativi Vukajlovića, a pravovremeno ga zatvara Mendiković.

Iako Vinodol ima konkretnije šanse, Pazinka prijeti iz polukontri i uspostavlja ravnotežu te prijeti preko Žgombe u 68. i Krajcara u 69. minuti. Igrači Elvisa Brajkovića i Nehajeva Svasta otvorenim su pristupom nagradili promrzle gledatelje, koji su danas mogli uživati u čarima nogometne igre.

Jedini koji nažalost, danas nije bio na razini utakmice koja je bila u granicama fair playa, je glavni sudac Amel Dizdarević, koji je bio vrlo spor u reakcijama i s očitim greškama. Pomoćni sudac Antonio Kranjac je u 41. minuti vrlo neprofesionalno ušao u diskusiju s gostujućim navijačima “Bura” pridonoseći time dodatnom stvaranju tenzija.

Utakmica je krenula minutom šutnje za nedavno preminulog dobrog duha pazinskog kluba Mirka Grubišu, dugogodišnjeg spikera, te čovjeka duboko vezanog za klub.


PAZIN – Gradski stadion – 3. NL ZAPAD – 4. kolo – SUDAC: Amel Dizdarević (Poreč) POMOĆNICI:  Paolo Jakovašić (Opatija), Antonio Kranjac (Rijeka)

PAZINKA PAZIN – VINODOL 0:1 (0:0)

Žuti kartoni:Krajcar, Rudela (Pazinka), Fuilipović, Bogdanić (Vinodol)

Strijelci: 0:1 Buršić 83′

PAZINKA PAZIN: Mendiković, Pavat E. (43. Pavat N.), Rojnić, Pinčan, Zgrablić (73. Tanković), Nikles (60. Krajcar), Matika, Rabar, Ivetac, Žgomba, Rudela

Trener: Elvis Brajković

VINODOL: Baričević, Kosić, Bogdanić, Peričić, Brdar, Buršić, Filipović (75. Lenac), Nikola (46. Tonković), Tomić (75. Dedić), Grbac, Vukajlović (64. Belobrajdić)

Trener: Nehajev Svast

Pročitajte još...