Pazinka preokrenula protiv Cresa, Matika pogodio trobod!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mirnu utakmicu danas su odigrali Pazinjani i gosti s Cresa. Mirnu, onakvu kakvu Pazinjani igraju ovoga proljeća u velikoj većini slučajeva. Dominantno, s puno prigoda, no u konačnici prilično neprecizno. Riješe li taj problem i sljedeće godine od njih ćemo moći očekivati dobar rezultat.

Povela je gostujuća momčad u petnaestoj minuti pogotkom Plumba Jusufia, no do tada i Pavat i Žgomba i Maružin promašili su lijepe i obećavajuće situacije. No, domaća momčad ipak nije posustajala u jurnjavi za minimalnim bijegom Cresa.

Već do poluvremena mogao je Noel Pavat u dva navrata vratiti Brajkovićevu momčad u igru, ali prvi puta mu je obranio creski vratar, a drugi atraktivan Noelov pokušaj okončao je pored vratnice.

Nisu ni gosti bili bezopasni. Tarabocchia je imao lijepu prigodu prije odlaska na odmor, no njegov je udarac okončao svoj put pored Mendikovićevog gola.

U nastavku konačno pogađaju i Pazinjani. Ivetac je proigrao Rabara već u drugoj minuti nastavka, a ovaj je izjednačio na 1:1. Mogli su gosti u prvom sljedećem napadu ponovno do vodstva, no Mendiković je bio siguran.

Odluka je pala u 60. minuti kada je Matika najviši nakon kornera Kovačevića i donosi domaćoj momčadi ipak zasluženu pobjedu. Pobjedu koja je mogla biti i izraženija da su Maružin i Kovačević bolje namjestili svoje nišanske sprave.

PAZIN – Gradski stadion – 3. HNL Zapad – 25. kolo – SUDAC: Milan Kukuljan (Podkilavac), POMOĆNICI: Matteo Čalić (Marčana) i Zvonko Radić (Kastav)

PAZINKA PAZIN – CRES 2:1 (0:1)

Žuti kartoni: Pavat, Kovačević, Matika, Maružin (Pazinka Pazin), Crnovršanin, Tarabocchia, Jusufi, Paus-Kunšt (Cres)

Strijelci: 0:1 Jusufi 15′, 1:1 Rabar 47′, 2:1 Matika 60′

PAZINKA PAZIN: Mendiković, Pavat E., Pinčan, Zgrablić (73. Videkić), Pavat N., Matika, Rabar, Ivetac (80. Flegar), Žgomba, Maružin, Kovačević (90.Žgomba)

Trener: Elvis Brajković

CRES: Paus-Kunšt, Baljak, Nikolić, Gojak, Jusufi (61. Cianci), Zubović (80. Budimir), Bajrić, Zeko (55. Savić), Crnovršanin, Tarabocchia, Mardešić (55. Subotić)

Trener: Teodor Ivić

Pročitajte još...