Pazinka u kombiniranom sastavu do pobjede nad županijskim prvoligašem

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zaista nije floskula kada se nakon nekih utakmica kaže kako oba trenera mogu biti zadovoljna. Saša Lukman na klupi Pazinke danas je imao deset igrača spremnih za ulazak u igru i svima je dao minutažu, a u prvoj jedanaestorki priliku su dobila čak četiri juniora.

Bez obzira na to, pazinska pobjeda je upisana i to nakon odličnih pola sata, a s druge strane Potpićanci će imati sigurno dobre rezultate u Prvoj ŽNL budu li mogli ponavljati ovakvu obrambenu disciplinu.

Čalović sigurno treba biti zadovoljan kako mu je momčad izgledala u defenzivnom smislu, a i dva postignuta pogotka zalog su optimizma. No, prvi dio definitivno je pripao Pazinjanima. Već u 16. minuti Nikola Ivetac postiže najljepši pogodak na utakmici – nakon njegovog udarca s 20 metara zatresle su se „rašlje“ Aničićevog gola.

Pet minuta kasnije Doni Tanković ubacuje s desne strane, ona vara svih i pokraj druge vratnice okončava u golu za 2:0. U 33. minuti 16-godišnji Vedran Dušić gura lukavu i laganu dubinsku loptu te u priliku gura Edija Bašu čiji udarac zapinje u bloku. No, najbrži na lopti ponovno je Baša za 3:0.

Da utakmica ne krene u jednosmjernu cestu, pobrinuo se Vito Juran primivši sjajno jednu dugu loptu, Dušić ga ruši, a Orbanić pokazuje na „bijelu točku“. Matteo Celić siguran je s „kreča“ za 3:1. U nastavku oba su trenera napravila sve izmjene pa je u teren ušlo čak 15 novih igrača što je dodatno razvodnilo igru.

U 65. Ivetac zarađuje drugi žuti karton pa Potpićanci do kraja imaju igrača više što koriste u 71. minuti kada 18-godišnji Noa Paliska idealno poslužuje Celića koji efektnim lobom poentira za konačnih 3:2. Imala je Pazinka i spojnicu Škrgata, ali utakmica nije obilovala šansama, što je sigurno pohvala prije svega gostujućoj defenzivnoj postavci.

PAZIN – Gradski stadion SC Egidije Marion – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA – SUDAC: Sandi Orbanić (Žminj)

PAZINKA – POTPIĆAN UČKA ’72 3:2 (3:1)

Strijelci: 1:0 Ivetac 16′, 2:0 Tanković 20′, 3:0 Baša 33′, 3:1 Celić M. 39′-11m, 3:2 Celić M. 70′

Crveni karton: Ivetac 65′ (dva žuta kartona)

PAZINKA: Mendiković, Dušić V., Pavat E., Matika, Pauletić J., Tanković, Šaina, Baša, Perčić, Ivetac, Funčić

Još su igrali: Dušić D., Brajković, Prenc, Rabar, Flegar, Slivar, Rojnić, Škrgat, Pauletić La., Macan

Trener: Saša Lukman

POTPIĆAN UČKA ’72: Aničić, Paliska A., Burul, Licul, Juran V., Fornažar A., Gržanić, Simić, Celić M., Pincin, Celić R.

Još su igrali: Pejić, Fejzić, Rilak, Pamić, Putinja, Paliska N.

Trener: Robi Čalović

Pročitajte još...