Pazinka u subotu od 17 sati dočekuje Buje: “Svako novo kolo je prilika da uživamo i guštiramo u nogometu!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Momčad Buja je u posljednjem susretu protiv Pomorca 1921 napravila veliki posao. No, pomogli su im i Pazinjani naravno, uzmemo li u obzir kako nisu poraženi kod Vinodola, pa nam se nekako čini da će se riječka trojka, Pomorac, Naprijed i Vinodol, međusobno razračunati oko opstanka u ovom rangu natjecanja.

Pazinka je ove godine učinila mnogo više nego što su vjerojatno i sami očekivali. S trenutne pozicije napredovati poneko mjesto na ljestvici više ne mogu, dok bi do kraja natjecanja maksimalno mogli skliznuti mjesto ili dva. Ali, sumnjamo da će se to dogoditi. Pazinjani će vrlo vjerojatno ligu okončati kao četvrtoplasirana momčad i na tome im treba čestitati.

Andrea Maružin, prvo napadačko ime Pazinke koji se vratio nakon sezone provedene u porečkom Jadranu, vjerojatno sam sa sobom nije zadovoljan zbog svojeg golgeterskog učinka ove godine. No, Andrea mnogo radi za samu momčad i oko “paranja” suparničkih mreža ne treba brinuti. I to će doći.

“Ove nas subote očekuje tvrda i neugodna ekipa Buja, koja se još k tome bori i za opstanak. Nama je s druge strane svako novo kolo prilika da uživamo i guštiramo u nogometu jer mirno plovimo kroz prvenstvo. Znamo da će utakmicu u subotu biti i teška i tvrda, ali mislim da smo dosta puta do sada pokazali da osim nas u Pazinu nitko nije favorit”, jasan je Andrea, pa nastavlja:

“Respektiramo Buje, znamo da imaju dobru ekipu, ali ponavljam, mi se doma nikoga ne bojimo i idemo i ove subote uzeti trobod. Biti će to odlična nagrada i potvrda boda iz Novog Vinodolskog kojega smo uzeli svojom borbenošću i karakterom vjerujući do samoga kraja da možemo neporaženi napustiti teren”, osvrnuo se Andrea i na prethodni uspjeh svoje momčadi.

Težak i neizvjestan susret odigrali su momci iz Buja prošle subote. Susret koji je imao vrlo veliki ulog, ulog opstanka u ligi. Odnosno, barem mirniju završnicu sezone. I riješili su ga golom Aleksa Stritara, koji se tako priključio Mikyu Bojiću u skupljanju bodova ovoga proljeća.

“Lakše dišemo, to svakako. Bila je bitna prošla utakmica i odradili smo je upravo onako kako smo htjeli i zamišljali. Pobjedom. Sada mirniji možemo put Pazina gdje nas čeka jedna prava čvrsta utakmica u kojoj ćemo ponovno dati sve od sebe kako bi osigurali nova tri boda i nastavili sa pozitivnim rezultatima”. – kratak je i jasan napadač Buja.

Pročitajte još...