Pomlađena Pazinka u odličnoj atmosferi krenula u pripreme

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na Gradskom stadionu Sportskog centra „Egidije Marion“ u Pazinu održana je prva prozivka nogometaša Pazinke i prvi trening priprema za narednu sezonu. Novi trener Saša Lukman na raspolaganje je dobio nikad mlađu momčad Pazinke, ali u kojoj itekako ima kvalitete, a i ponešto iskustva, u vidu najiskusnijeg kostura momčadi.

Na prozivku se odazvalo 22 igrača, a trojica su bila opravdano odsutna. Iskusni kostur momčadi je ostao na okupu – Rabar, Tanković, Ivetac, Rojnić, Matika i ostali „senatori“ će pokušati što više pomoći mladima kojih u Pazinu ima napretek.

Andrea Zgrablić, najiskusniji u kadru, će zbog ozljede koljena morati pauzirati neko vrijeme pa se idealno poklopilo to što će biti pomoćnik treneru Lukmanu.

Uz juniore koji su još lani priključeni seniorskom sastavu, kao što su Slivar, Pauletić J., Šaina, Dušić D. i Dušić D., od ovih pripremama sa pazinskim seniorima su i Marko Perčić, Leo Brajković i Tino Macan. Uz to, na pripreme je stigao i napadač iz potpićanske Dumbrove Noah Funčić.

Pazinka je dovela i dva mlada nogometaša iz Mladosti iz Rovinjskog Sela, a to su Marko Milovan i Mathias Šugar, koje trener Lukman dobro poznaje još iz vremena kad su momci igrali u Uljaniku. Radi se o polivalentnim igračima rođenim 2004., odnosno 2005. godine.

No, mnogi će reći da bi pojačanje trebao biti i povratnik iz jedine hrvatske metropole sa školovanja, bivši klupski junior Andi Škrgat.

S Pazinjanima trenira i njihov sugrađanin Edi Baša, dobro poznati ofenzivac koji bi ovoj momčadi došao kao šlag na tortu. Iako neće biti tužni ni ukoliko ostvari nekakav konkretni internacionalni transfer, Pazinjani se svakako nadaju da će popularni Baša odjenuti dres kluba čije je boje branio od 2003. do 2008. godine.

Pročitajte još...