Sjajna uvertira pred Jadran – nogometaši Pazinke trokorakom preko Crikvenice!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinka je danas nedvojbeno zasluženo slavila protiv Crikvenice, ali treba napomenuti kako im nije bilo lako. Kao prvo, bilo je vidljivo da domaća momčad već polako razmišlja o kup susretu u utorak u kojem će pred više stotina gledatelja ugostiti Jadran, ali isto tako je činjenica da ova Crikvenica nije bezazlena momčad koja se u Pazin nije došla braniti.

Pazinka je povela u 23. minuti nakon što je na povratnu loptu Noela Pavata, novi eurogol u ovoj sezoni postigao Nikola Ivetac, pazinski veznjak koji je u sve boljoj formi. Desetak minuta kasnije Dominik Žgomba prolazi po boku pa šalje loptu na drugu vratnicu, a tamo je lakonogi Maikol Prenc koji šalje loptu u mrežu za 2:0 i slavlje Plave legije.

Ipak, Crikvenica nije dozvolila da se utakmica razvodni, već je četiri minute kasnije preko Tea Krmpotića smanjila na 2:1. Nastavak je donio više-manje ravnopravnu igru, ali u kojoj je Crikvenica bila ta koja je odlučnije tražila pogodak.

Pazinka je mogla ranije “slomiti” utakmicu, ali je Župić maestralno obranio udarac kapetana domaćih Patricka Rabara s pet metara. I onda, u 86. minuti, u jeku crikveničkih napada, Prenc lijepo u prostor šalje brzonogog 16-godišnjeg Karla Šainu koji manirom rasnog strijelca prebacuje vratara za konačnih 3:1!

PAZIN – Gradski stadion – Treća NL Zapad – 21. kolo – SUDAC: Dalibor Šušnjar (Rupa) POMOĆNICI: Marin Rožman (Rijeka) i Igor Bahun (Viškovo) DELEGAT: Lino Roša (Vodnjan)

PAZINKA – CRIKVENICA 3:1 (2:1)

Strijelci: 1:0 Ivetac 23′, 2:0 Prenc 36′, 2:1 Krmpotić 40′, 3:1 Šaina 86′

Žuti kartoni: Ivetac (Pazinka) Hrmić, Mišljenčević, Smolčić, Bezerra (Crikvenica)

PAZINKA: Mendiković, Rojnić, Zgrablić, Pavat N. (60. Pavat E.), Matika, Prenc, Tanković, Žgomba, Slivar (53. Babić), Ivetac (69. Šaina), Rabar

Trener: Elvis Brajković

CRIKVENICA: Župić, Bezerra, Smolčić, Hrmić, Ribarić, Vidović, Mišljenčević, Fernandes, Škoro (60. Čorak), Filipović, Krmpotić

Trener: Marijan Tomić


Pročitajte još...