VIDEO | Prošlo je 30 godina otkako je Pazinka golovima Macana pred kamerama HRT-a ‘srušila’ Zagreb ispred 3500 gledatelja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nogometni klub Pazinka objavila je video s natpisom „najveći mali klub na svitu“, sjećajući se 9. svibnja 1993. godine kada je u Pazinu gostovao kasnije državni prvak NK Zagreb.

Bio je to po odabiru HRT-a derbi kola koji je prenošen uživo, a Pazinka je pred 3500 gledatelja iznenadila Zagreb i golovima Macana pobijedila 2:0. Za Pazinku su igrali: Rebić, Tomišić, N.Kos, Grubišić, L.Zgrablić, Šušnjara, Pršo, Rajc (Borovac), Macan, Andevski, Seferović (Memić) Trener je bio Luka Bonačić.

Za Zagreb su igrali: Žitnjak, Da.Biškup, Dr.Biškup, Jurković, Čeko, Kalapač, Vukić, Bičanić, Jurčec, Špehar, Popović. Trener je bio legendarni Josip Skoblar. Navijači Pazinke napravili su odličnu atmosferu za koju je i pokojni komentator Boris Mutić imao samo riječi hvale, a igrači Pazinke odigrali su odličnu utakmicu nakon koje su se našli na odličnom 9. mjestu od 16 klubova koliko ih je u sezoni 1992/1993 nastupalo u 1.HNL. Uživajte u kadrovima koje su izdvojili iz prijenosa.

Pročitajte još...