Hrvatska posada Mandić-Ivančić uspješno se bori na utrci Svjetskog prvenstva u rallyu, Croatia rally 2024!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon prošlogodišnjeg izvrsnog rezultata i nadmoćne pobjede u klasi RC5, popularni hrvatski automobilisti, Igor Mandić i Albert Ivančić, ove godine su odlučili nastupiti u još jačoj klasi RC4, sa Ford Fiestom Rally4.

Prve trkaće kilometre u novom automobilu Mandić i Ivančić hrabro su odradili na jučerašnjem Shakedownu kod Okića te se nakon toga predstavili na ceremonijalnom startu u centru Zagreba pred mnogobrojnom publikom.

U petak rano ujutro WRC karavana je krenula na svoj put u kojem će samo u petak prevaliti 600km, od kojih je čak 120km izazovnih brzinskih ispita. Od Krašića i Karlovca, preko Gorskog Kotara i Platka stigli su na zasluženi predah u zatvoreno parkiralište riječkog Korza, dočekani od strane mnogih navijača.

S obzirom na vremenske prilike zadnjih dana, kada su se izmijenjivale iznimno visoke temperature pa onda i snijeg, i koncepta brzinskih ispita, na stazi su ih dočekali iznimno zahtjevni i izazovni uvjeti koje su uspješno savladali, unatoč sitnim poteškoćama na automobile.

Vozeći svoju Ford Fiestu Rally4, dečki su oduševili gledatelje svojim iznimnim performansama na brzincima te demonstrirali izvanredno umijeće vožnje usprkos izazovima s kočnicama koji sui h pratili.

Njihova hrabrost i upornost donijele su vrlo dobra vremena i postavile ih u konkurenciju za značajne pozicije u njihovoj klasi, unatoč tome što se tek upoznaju s novim automobilom.

Igor Mandić, nekadašnji prvak Hrvatske u rallyu, pokazao je svoje iskustvo i talent vozeći se kroz izazovne uvjete staze. Njegov put od državnog prvaka do nastupa na najprestižnijem svjetskom rangu natjecanja u rallyu svjedoči o predanosti i strasti prema automobilizmu.

Pročitajte još...