Samanta Fabris, kapetanica reprezentacije iz Kringe, povela odbojkašice do uvjerljivog slavlja protiv Kazahstana

Facebook
Twitter
LinkedIn

Veliku pobjedu ostvarile su hrvatske odbojkašice predvođene kapetanicom Samantom Fabris iz Kringe u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Challenger kupa za odbojkašice, turnira koji je ujedno i kvalifikacijski za ulazak dogodine u elitnu svjetsku Ligu nacija.

Zadarska dvorana Kreše Ćosića na Višnjiku uživala je u igri hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije koja je naprosto pomela s terena vrlo dobru selekciju Kazahstana. Uostalom, na ovom turniru ni nema slabih suparnica, svaka reprezentacija je došla sa svojim visokim ambicijama u Zadar, želeći stići do vrha, najmanje do finala.

Hrvatska reprezentacija, predvođena kapetanicom Samantom Fabris, koje nije bilo na prethodne dvije akcije naše selekcije, Europskoj ligi i Mediteranskim igrama, te s odličnom Lucijom Mlinar u postavi, od prvog poena nametnula je svoj stil igre.

Agresivne u napadu, od prvog dodira s loptom, od servisa (7 poena na kraju), dobre obrane i čvrstog bloka, samouvjerene, naše su reprezentativke stalno na noge dizale publiku u Višnjiku sjajnim potezima. Publiku koja je u lijepom broju napunila dvoranu uživajuči u predstavi. Sjajna najava za subotnji polufinalni susret protiv Portorika…

Krenulo je odlično od starta, najprije poen blokom, pa smeč Fabris, pa sve tako, do vodstva od 5:1 i prve minute odmora suparnica. Nije pomoglo puno, Hrvatska u dva navrata vodi i sa +9 (12:3 i 15:6), da bi set završile na 25:20. U drugom su tek gošćama dale uvodno vodstvo, a onda kod 4:5 učinile nevjerojatnu seriju od čak 11-0, za vodstvo od 15:5, na servise sjajne Laure Miloš. Igra hrvatske reprezentacije u tim trenucima djeluje poput najpreciznijeg stroja, svi ‘kotačići’ u igri odrađuju svoju dogovorenu zadaću, a rezultat se samo penje i penje, do konačnih u drugom setu 25:15.

Izbornik reprezentacije, Ferhat Akbas, i u trećem setu kreće s dobitnom postavom: Lea Deak organizatorica igre, Samanta Fabris korektorica na dijagonali, primačko-pucački par Laura Miloš i Lucija Mlinar, srednje blokerice Božana Butigan i Martina Šamadan, te libero Izabela Štimac. Povremeno su u igru ulazile i Marković, Tomić, Dumančić i Perić.

Tijekom cijelog susreta reprezentativke Kazahstana nisu našle protuigru za razigrane Hrvatice koje su na krilima publike koja ih je zdušno bodrila jurišale prema kraju trećeg seta, ujedno i meča. Bila je to utakmica u jednom smjeru. Posljednja slamka spasa suparnicama je bio posljednji set, u kojem su pružile dostojan otpor pa su sredinom seta još držale egal 11:11. Serijom 4:0 Hrvatska ponovno ulazi u mirne vode, vodi 15:11 i hita ka svršetku susreta i velikoj pobjedi koja će im donijeti ogromno samopouzdanje za nastavak Challenger kupa.

Nakon 19:13 Kazahstan se ponovno malo približio, pa izbornik Akbas uzima time-out kod 20:16, ne želeći ništa prepustiti slučaju. Do kraja je preostalo tek odrađivanje posla, pa treći set završava sa 25:20 za Hrvatsku, za vrhunsku pobjedu od 3:0. Samanta Fabris s 19 poena najučinkovitija na utakmici, Laura Miloš dodala je 13 poena.

Pročitajte još...