Pazinske mažoretkinje sa Svjetskog prvenstva vratile se s fantastičnim rezultatima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pazinske mažoretkinje sa Svjetskog prvenstva u Opatiji, održanog od 24. do 27. kolovoza vratile su se s izvrsnim rezultatima – čak s dva prva i jednim drugim mjestom!

Svjetsko prvenstvo održalo u organizaciji Alliance Majorette Adriatica, svjetske organizacije  International Association of Majorette i domaćina Mažoretkinja Opatijske rivijere.

Na prvenstvu sudjelovali natjecatelji, suci, predsjednici i predstavnici natjecanja iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke, Slovačke, Ukrajine, Bugarske, Južne Koreje, Francuske, Kazahstana, Malte, Italije, Švicarske, Južnoafričke Republike, Nigerije, Zimbabvea te Poljske.

Prvenstvo se održalo uz potporu Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije te Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

Na prvenstvu su sudjelovale i pazinske mažoretkinje vođene Lori Kardum.

Kategorija pom pom kadetkinja osvojila je prvo mjesto u sastavu: Josipa Ilić, Tea Damijanić, Nina Baf, Karla Baf, Laura Mrak, Tonka Nefat, Sara Starčić i Petra Paulišić.

Seniorke mix u sastavu: Alisa Bertoša, Viktorija Škropeta, Monika Pilat, Leonarda Lanča, Lucija Pavletić, Karla Vranješ, Karla Škrgat, Ema Rusijan i Stefani Grubiša osvojile su 2. mjesto

Isti sastav osvojio je 4. mjesto u kategoriji Seniorke flag.

Juniorke duo štap tradicionalni u sastavu Karla Vranješ i Karla Škrgat osvojile su 1.mjesto.

Juniorke solo štap tradicionalni individualno Alisa Bertoša je osvojila 5.mjesto, dok je Lucija Pavletić u istoj kategoriji 7. mjesto.

Seniorke solo štap, Leonarda Lanča osvojila je 7. mjesto, a Viktorija Škropeta 14. mjesto. 

Seniorke duo štap u sastavu Leonarda Lanča i Viktorija Škropeta osvojile su 10.mjesto.

Ovi rezultati možda i ne trebaju čuditi s obzirom da Pazinske mažoretkinje okupljene u plesnoj udruzi „Ritam grada“ pokazuju  kako se trud i timski rad isplati i donosi dobre rezultate.

Djevojke su uspješne na svim natjecanjima na kojima se pojave, kod njih je vidljiva pozitivna energija i prisnost te podršku koju si pružaju što je najveća nagradu te time promoviraju ne samo sebe, već i Grad Pazin.

Ovo je jedno od najvećih natjecanja na kojem su nastupile Pazinske mažoretkinje, na koje je nastupilo više od 400 mažoretkinja odnosno više od 1.000 različitih sudionika.

Pročitajte još...