ADVENT U SRCU ISTRE | Cijeli tjedan pregršt događanja – koncerti, predstave, dolazak Djeda Mraza, svirke uživo, klizanje…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tjedan u koji smo jučer zakoračili donosi pregršt događanja u sklopu Adventa u srcu Istre za sve generacije i svačije gušte.

Na programu su predstave za djecu, dolazak Djeda Mraza, kreativne radionice, izložbe, koncerti, svirke uživo, nezaobilazna zabava uz klizalište i, naravno, klizanje i guštanje u bogatoj gastronomskoj ponudi adventskih kućica.

U blagdansko predbožićno raspoloženje ulazimo kroz bajke i priče u sklopu već tradicionalne „Bajkomanije“ u organizaciji Gradske knjižnice Pazin.

Program je u holu Spomen doma započeo jučer, 18. prosinca,  a u pričama i bajkama zainteresirani mogu uživati do četvrtka, 21. prosinca, i to svaki dan od 18:30 sati.

Dolazak Djeda Mraza, nastupi osnovaca i predstava na sam Badnjak za najmlađe na klizalištu

U predbožićni tjedan u blagdanskom raspoloženju ušla su i vrtićka djeca sa svojim odgajateljicama, te je tako Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin predstavio svoj kalendar za nadolazeću godinu, a sredinom tjedna posjetit će ih i Djed Mraz i nagraditi sve mališane znakom pažnje u njihovim skupinama.

Na Advent u srcu Istre stiže, pak,  Djed Mraz u organizaciji Društva Naša djeca Pazin. Darivanje djece koja ne pohađaju vrtić, uz pomoć vilenjaka, održat će se 19. i 20. prosinca u Spomen domu. 

Najmlađi su u fokusu događanja i tijekom sutrašnjeg jutra, u srijedu 20. prosinca, kada će na pozornici uz klizalište svoja pjevačka umijeća pokazati djeca Dječjeg vrtića „Olga Ban“ iz Pazina.

Svoja sviračka umijeća, pokazat će, pak, učenici i učenice Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin koji će zvukovima svojih instrumenata plijeniti pažnju publike sutra, 20. prosinca u Spomen domu od 19:00 sati kada je na programu njihov božićni koncert. Uoči božićno – novogodišnjih praznika, 21. prosinca u Spomen domu održava se priredba učenika i učenica Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin: “Kad bi svi…”.

Najmlađe, pak, na sam Badnjak, 24. prosinca, u jutarnjim satima uz klizalište očekuje i prigodan animacijski program i predstava Kunfeto.

Koncerti u Spomen domu, svirke uživo uz klizalište, nastavlja se prosinačka zabava kod lokalnih ugostitelja

Večernji sati u petak, 22. prosinca rezervirani su za koncert klape Cambi iz Kaštel Kambelovca u koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 19:30 sati.

Dan kasnije, u subotu 23. prosinca na rasporedu je božićno – novogodišnji koncert Limene glazbe Pazin s gostima, a početak programa je u 19:30 sati, također u koncertnoj dvorani Spomen doma.

Živo i veselo bit će i na pozornici uz klizalište gdje će 22. prosinca od 18:00 sati publiku zabavljati duo On air, dok će dan kasnije, 23. prosinca u isto vrijeme pozornicu zauzeti duo Ljuna.

Nastavlja se i prosinačka zabava koja nudi i večernji izlazak kod lokalnih pazinskih ugostitelja.  Gradska kavana Pazin će u subotu, 23. prosinca ugostiti Replay band, dok će publiku istog dana u  Caffe bar Saxu  zabavljati Damir, Feđa i Đemo.

Živo će biti u subotu i u Caffe baru Club gdje je na repertoaru techno glazba (Dj Driver). Na sam Badnjak, 24. prosinca, organizira se Christmas party u Saxu, dok Gradska kavana priređuje Badnjak s DJ Krizom.

Kreativne radionice u likovnoj galeriji

Za one koji žele nešto mirniju zabavu, mogu se spustiti niz grad i svratiti do Likovne galerije u ulici Franine i Jurine gdje se 21. prosinca, od 18:00 sati održava radionica izrade blagdanskih ukrasa.

Pročitajte još...