Odgođena plogging utrka održati će se u utorak, 23. svibnja 2023. godine!

Facebook
Twitter
LinkedIn

U utorak 23.05.2023. godine, na području Pazinskog krova bit će održana prva plogging utrka u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre te JU Natura Histrica, uz podršku Grada Pazina i tvrtke Usluga d.o.o. Pazin.

Plogging je trend (kombinacija trčanja i prikupljanja smeća) koji povezuje ekologiju i aktivni način života, te je, nakon što se nedavno pojavio u Švedskoj ubrzo stekao popularnost među ekološki svjesnim sportašima i rekreativcima diljem svijeta.

Škola trčanja ISTRun, koja daje logističku podršku manifestaciji, uspješno je organizirala nekoliko plogging utrka na zaštićenim područjima u Istri, o kojima skrbi JU Natura Histrica. Početak utrke predviđen je za 17:00 sati, a startne pozicije biraju se između dvije lokacije.

Prva je uz most na Pazinčici, dok je druga lokacija bliže samom centru grada Pazina i pristupačnija za sve koji ne dolaze osobnim automobilima. Predviđeno trajanje je 60 minuta, a sudionici će se moći prijaviti na natjecateljski ili rekreativni dio utrke.

Utrku financira Turistička zajednica središnje Istre, kao poticaj za očuvanje okoliša i uključivanje najmlađih, u cilju poticanja razvoja svijesti od najranije dobi o važnosti čiste i zdrave prirode. Dodatne informacije i prijave moguće su putem e-maila: info@central-istria.com.

Za sve sudionike bit će osigurana voda, pašareta i cukerančići. U slučaju kiše, utrka se odgađa.

Pročitajte još...