Poznat datum, lokacija i vrijeme ovogodišnjeg centralnog mimohoda Buzetskog karnevala!

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Turistička zajednica Grada Buzeta

Sve je spremno za još jedan Buzetski karneval! Ovogodišnji će se održati u nedjelju, 11. veljače 2024. godine u Buzetu s početkom u 14:00 sati.

Odvijati će se ulicom II. Istarske brigade pa sve do Trga Fontana veliki karnevalski mimohod – naravno, povodom ovogodišnjeg izdanja Buzetskog karnevala.

Još je prije devedesetak godina dokumentiran dolazak maškaranih skupina u sam centar Buzeta, a posljednjih tri desetljeća kontinuirano se i organizirano maškarane skupine cijele Buzeštine te njihovi gosti, u najvećem istarskom karnevalu, okupljaju na Trgu Fontana.

Defile u kojem sudjeluje nekoliko stotina maski, brojna alegorijska kola, ali i tradicijske maske, postao je središnja karnevalska pozornica sjevernog dijela Istre, a to je bogata tradicija koju stanovnici ovih krajeva iznimno vole, čije običaje poštuju i prenose s koljena na koljeno.

„Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite i pomognete nam da putem medija uđemo u domove svih onih koji neće biti prisutni na Buzetskom karnevalu kako bismo im predstavili svoju bogatu tradiciju“, poručili su iz Turističke zajednice Grada Buzeta.

Pročitajte još...