Poznati stručnjak Ranko Rajović u Puli održava NTC radionicu i predavanje – u srijedu 29. studenog!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Današnja djeca sve više se suočavaju s izazovima održavanja pažnje i koncentracije, što ukazuje na širi problem unutar generacije.

Nedostatak duboke koncentracije otežava njihovo normalno učenje i razumijevanje gradiva, a stručnjak iz Srbije, dr. Ranko Rajović će nam ponuditi odgovore na naša pitanja o tome kako se može promijeniti ta situacija tijekom svog predavanja.

Na svom predavanju, dr. Rajović će objasniti što se točno događa i razloge zbog kojih djeca nailaze na teškoće u učenju. Također će podijeliti mnogo korisnih primjera, praktičnih savjeta, inovativnih i provjerenih metoda kako privući pažnju djece, bolje im prenijeti gradivo i potaknuti ljubav prema knjigama.

“Kako da učenje postane igra”: Seminar dr. Ranka Rajovića 29.11.2023 u Puli u hotelu Park Plaza-Histria

Seminar će se održati s početkom u 17 sati sa NTC radionicom i primjerima iz prakse koja traje do 18:30h

A predavanje : Djeca zarobljena u virtualnom svijetu počinje u 19 sati i traje do 20:30 sati.

Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održat će seminar pod nazivom “Kako da učenje postane igra: Djeca zarobljena u virtualnom svijetu”. Tijekom seminara, sudionici će dobiti uvid u fascinantne aspekte dječjeg razvoja, razumijevanje kako se razvijaju njihove vještine, kognitivni napredak te koncentracija.

Ova edukacija temelji se na NTC sustavu učenja, inovativnom programu kojeg je osmislio dr. Rajović. Namijenjena je odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, psiholozima, roditeljima djece do 12 godina te svima koji se bave razvojem djece ili planiraju postati roditelji. Dr. Ranko Rajović će pružiti konkretne primjere i savjete kako potaknuti biološki potencijal djeteta. Tijekom seminara ćete saznati kako pomoći djeci, što je ključno za roditelje i sve koji rade s djecom, te kako prilagoditi metode rada kako bi se ubrzao proces učenja.

Vrijeme: 29.11.2023. od 17h do 20:30

Lokacija: Pula, Hotel Park Plaza-Histria

Dr. Ranko Rajović : KAKO DA UČENJE POSTANE IGRA

 1. NTC radionica i primjeri iz prakse 17-18:30h
 2. predavanje: Djeca zarobljena u virtualnom svijetu 19-20:30h
SADRŽAJ PREDAVANJA

Teme koje će biti spomenute u okviru predavanja

 • Razvoj mozga
 • Greške roditelja koje utječu na razvoj mozga
 • Razvojne smetnje
 • Rana stimulacija
 • Psihologija učenja
 • Razvoj kreativnosti
 • Asocijativno učenje
 • Razvoj matematičko-logičkog razmišljanja
 • Misaone klasifikacije i serijacije
 • Divergentno mišljenje
 • Primjena NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi
O dr. Ranku Rajoviću

Doktor Ranko Rajović autor je NTC sistema učenja koji se primjenjuje u više od 20 država Europe, a u sedam država ima akreditaciju ministarstva obrazovanja. Stručnjak je EHF-a (European Handball Federation) za neuroznanost u sportu, autor je više od 20 knjiga, priručnika i igara za cjeloviti razvoj djeteta.

Dr. Rajović specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije (Medicinski fakultet Novi Sad) i doktor sportskih znanosti (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš). Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i šef Katedre za neuronauke u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru.

Osnivač Mense Srbije, dugogodišnji član i predsjednik Komiteta međunarodne Mense za darovitu djecu.

Pročitajte još...