Sve je spremno za Festival Encijan – zimsko izdanje održava se u subotu 16. prosinca 2023. godine u Račjoj Vasi!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prva edicija „Festival Encijan“ održala se 2020. godine u sklopu europskog projekta akronima „Kaštelir“, kao dio aktivnosti koje je Općina Lanišće provodila u ulozi projektnog partnera i otad se svake godine redovito održava.

Događanje „Festival Encijan“ ima za cilj promovirati Ćićariju i sve njezine ljepote s posebnim naglaskom na bogatstvo ćićske bioraznolikosti, budući da ovo područje obiluje ljekovitim, aromatičnim i drugim važnim biljem.

Na samom grbu Općine Lanišće, nalazi se ljekovita biljka encijan koja ima stanište u ovom kraju te će se kroz “Festival Encijan”, mještane, a i širu publiku, informirati o njezinom značaju.

U subotu, 16. prosinca 2023. godine od 10:00 do 18:00 sati u Račjoj Vasi, „Festival Encijan” doživjet će svoje četvrto, još kvalitetnije izdanje, ovaj put u (predstojećem) zimskom ruhu.

Ovogodišnje izdanje, razlikovat će se od dosadašnjih jer će ove godine mališani uživati u predstavi za djecu, posjetit će ih Djed Mraz i podijeliti im poklone, a isti će se, oslikanih lica, zajedno sa svojim obiteljima moći kreativno izraziti kroz kolaž radionicu i radionicu izrade božićnih ukrasa, sve na temu zime i biljke encijan.

Također, posjetitelji će moći prisustvovati edukativnom predavanju i pokaznoj radionici ljekovitog i aromatičnog bilja; meditirati i stopiti se sa šumom u zimskoj šumskoj kupki; obići sajam domaćih proizvoda i suvenira lokalnih obrtnika, poduzetnika, OPG-ova; uživati u cjelodnevnoj izložbi slika i prigodnoj gastronomskoj ponudi, u duhu zimske festivalske Ćićarije, što će se obilježiti i zajedničkim paljenjem prskalica!

 

Pročitajte još...