FOTO | Histris na krilima tradicije i kvalitete raste u jednu od najljepših istarskih priča!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tvrtka Histris je ovog petka u supetarskoj „kući od kobasica“ okupila veliki dio svojih poslovnih partnera i prijatelja te još jednom proslavila za njih fantastičan početak godine. Podsjetimo, tvrtka Histris je za čak devet svojih proizvoda nagrađena zvjezdicama Superior Taste Award, a onda je početkom tjedna izašla informacija kako je njihova salama od jelena s tartufima šampionska na dobro poznatom sajmu „S klobasicom u EU“.

Vlasnik tvrtke Ivica Milotić imao je zašto biti ponosan, a možda najviše o njemu govori činjenica da je nakon osvajanja „Superior Taste Award“ okupio na ‘fešti’ svoje zaposlenike, njih 48, koje je i jučer posebno na samom početku spomenuo kao najvažnije u ovom procesu stvaranja istarskih delicija.

Pohvalu zaslužuje i zbog jedne, rekli bi nažalost, raritetne stvari. Naime, u panel raspravi tečno je i s ponosom koristio čakavsko narječje, tim jasno poručivši da Istra i Histris dijele više od samog korijena riječi. Bilo je lijepo vidjeti nekoga tko u javnom prostoru ponosno govori narječjem kojeg se sve manje čuje. Nadajmo se kako će gosp. Milotić biti pozitivan primjer mnogim drugim javnim osobama iz Istre.

Na panel raspravi kojom je rutinski moderirala Ana Pisak sudjelovali su još i kreativna Jasminka Benazić, direktorica marketinga Histrisa te Dalibor Matišić, direktor tvrtke. Dok je ona govorila o tome što predstavlja Histris, objašnjavajući logo i kompletan vizualni identitet u kojem sve ima smisla, on je pojasnio sam proces proizvodnje te naglasio važnost poznatosti porijekla mesa. Zbog toga, ne čudi što je Histris ovjenčan tolikim nagradama.

Jednostavno, ovo je brend kojim se Istra treba ponositi, a visoka kvaliteta ovih istarskih delicija nešto je što će u budućnosti sigurno predstavljati ponos šire zajednice. Histris je Istra, Istra je Histris – i to ovi ljudi pokazuju na svakom koraku, pazeći na sve detalje koji ovu priču čine unikatnom.

Pročitajte još...