Pazinka uvjerljiva u prijateljskom susretu protiv Lovrana

Facebook
Twitter
LinkedIn

Obzirom da su zbog odustajanja NK Novigrad bili slobodni u Trećoj NL Zapad, nogometaši Pazinke danas su odigrali prijateljsku utakmicu protiv županijskog prvoligaša iz susjedne županije, Lovrana. Konačnih 5:0 realno je stanje odnosa snaga u ovom trenutku.

Vodeća momčad Prve ŽNL PGŽ parirala je solidno na trenutke, ali je jednostavno Pazinka bila raspoložena u posljednjoj trećini terena, o čemu svjedoči i pet različitih strijelaca. Najlošiji dio utakmice za Pazinjane je obnova ozljede Noela Pavata na samom početku utakmice.

Započelo je s odličnim prigodama rastrčanog Dominika Žgombe, ali pogodak je postigao u 25. minuti, nakon što je ‘probio’ desnu stranu terena. Na 2:0 je povisio Fabian Babić glavom, nakon lijepog centaršuta Mihaela Slivara.

Pogodak za 3:0 bio je također veoma efektan – na prizemnu loptu Žgombe natrčava Maikol Prenc i pogađa, dok je na 4:0 povisio Patrick Rabar sredinom drugog dijela. Iako lijepi broj prigoda Pazinjani nisu realizirali, konačnih 5:0 postavio je Mauro Matika utrčavši u prazan prostor nakon kombinacije domaćina. Sve u svemu, pozitivno rastrčavanje za „plave“.

PAZINKA – LOVRAN 5:0 (3:0)

Strijelci: 1:0 Žgomba 24′, 2:0 Babić 33′, 3:0 Prenc 37′, 4:0 Rabar 64′, 5:0 Matika 70′

PAZINKA: Mendiković, Pavat E., Matika, Rojnić, Žgomba, Rabar, Rudela, Pavat N., Babić, Prenc, Žulić

Još su igrali: Dušić D., Zgrablić, Flegar, Slivar, Čule, Dušić V. i Tanković.

Trener: Elvis Brajković

Pročitajte još...