NOVIH 127 GROBNIH MJESTA | Jutros je u Pazinu potpisan ugovor za proširenje groblja Stari Pazin!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas je u prostoru velike Vijećnice Grada Pazina potpisan ugovor između Grada Pazina i tvrtke Vladimir Gortan d.d. koji se odnosi na proširenje groblje Stari Pazin. Ispred Grada potpisnik je bila gradonačelnica Suzana Jašić, a direktor tvrtke Vladimir Gortan d.d. je Darvin Žufić.

Predviđeni su radovi koji će donijeti 127 novih grobnih mjesta, a radi se o projektu vrijednog 434.016 eura s PDV-om. Radovi bi trebali započeti u lipnju 2023. godine, te bi trebali biti dovršeni do veljače 2024. godine.

Stručni nadzor odrađuje tvrtka VEMA-ING d.o.o iz Mosta Pićan, a važno je naglasiti kako sve informacije o eventualnoj kupnji grobnog mjesta možete dobiti putem komunikacijskih kanala tvrtke Usluga d.o.o. koja održava groblja na području Grada Pazina. Najbolje je informaciju zatražiti početkom srpnja kada će biti više poznatih informacija, od cijene do svih ostalih detalja.

„Dogradnja se radi s desne strane postojećeg groblja. Radovi su dosta tehnički zahtjevni i kompleksni jer su zidovi visine od šest do osam metara. Same stope temeljnih zidova su širine četiri i pol metara i visine metar i pol. Dakle, možemo reći kako se radi o ozbiljnom građevinskom zahvatu. Ono što je vjerojatno bitno za stanovnike je da neće biti nikakvih privremenih regulacija prometa, jer će svi radovi će se dešavati u sklopu groblja i oko groblja, pa svi oni koji žive tamo ne bi trebali osjetiti nekakvo opterećenje“, rekao je između ostalog direktor tvrtke Vladimir Gortan d.d. Darvin Žufić.

VIDEO PRESS KONFERENCIJE

Pročitajte još...