BEZOBRAZLUK NA NAJJAČE | Ne, javljanje gledatelja na telefon usred predstave nije dio nijedne nama znane predstave!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Pučko otvoreno Učilište Pazin danas je objavilo jednu zanimljivu, ali nadasve tužnu objavu. Prenosimo je integralno sa željom apeliranja i edukacije osoba koje dolaze na predstave u svojstvu gledatelja.

„Jedna neuobičajena objava:

Evo odgovor svima koji šalju poruke i pitaju: Je li to bio dio predstave?

Odgovor je: Ne, nije bilo dio predstave! Evo o čemu se radi: jučer, usred predstave „Kako misliš mene nema?“, jedna se osoba u publici javila na mobitel i obavila čitav razgovor, i to toliko nonšalantno i toliko glasno, da je jedan dio publike pomislio da se radi o nečemu što je dio predstave.

Ne, nije bilo dio predstave!

Osoba je upozorena i od strane publike i od strane osoblja i od strane glumaca i na kraju zamoljena da napusti dvoranu.

Ispravnim ponašanjem na kazališnim predstavama (a i svim drugim manifestacijama), iskazujemo poštovanje prvo prema autoru teksta, pa prema redatelju i čitavom nizu osoba koje su predano radile na stvaranju predstave; iskazujemo poštovanje prema glumcima i ekipi tehničara koji su taj dan došli i odigrali predstavu profesionalno od prve do zadnje minute. Iskazujemo poštovanje i prema djelatnicima organizatora, koji su svojim radom omogućili da se predstava održi.

Iskazujemo nadalje poštovanje i prema svakom onom tko je kupio ulaznicu i izdvojio i novac i vrijeme kako bi pogledao predstavu.

Na svima nama je da takvo poštovanje izgrađujemo među nama, za događanja poput ovog, a i za sve druge životne trenutke, da na tome radimo uvijek, stalno, dosljedno i neumorno.

Uz isprike u ime Pučkog otvorenog učilišta, kao organizatora, još jednom zahvaljujem publici na dolasku i nadam se da smo (usprkos i unatoč) svi uživali u vrhunskoj kazališnoj predstavi!”, poručili su iz POU Pazin.

Pročitajte još...