LAUREATI | Med Alena Benčića najbolji na ovogodišnjim pazinskim Danima meda!

Facebook
Twitter
LinkedIn

O otvaranju 17. Dana meda u Pazinu pisali smo već jutros, a u današnjem popodnevnom programu od 17:30 sati u polivalentnoj dvorani održat će se svečana dodjela priznanja nagrađenim pčelarima, a podijelit će se  diplome učenicima  učenicama koju su sudjelovali na natječaju na temu „Pčela“ u likovnoj i literarnoj kategoriji.

U jutrošnjem govoru gradonačelnica Jašić osvrnula se na važnost isticanja problematike koju klimatske promjene imaju na pčelarstvo pritom zahvalivši Udruzi pčelara Lipa na nemjerljivom doprinosu razvitka struke, pčelarske škole i zaštiti prirode koju kontinuirano provode od osnutka udruge davne 1981. godine. Iskoristila je i priliku te čestitala ovogodišnjem šampionu Alenu Benčiću na osvojenoj zlatnoj diplomi koju mu je dodijeljena za med medljikovac s maksimalnim brojem bodova na ovogodišnjem 25. u nizu senzorskom ocjenjivanju meda.

Uz spomenutog apsolutnog šampiona Alena Benčića, čiji je sponzor nagrade Tinal d.o.o. iz Pazina nagrađeni su sljedeći pčelari:

Broncom su nagrađeni: Pilat Dragan za bagremov med, Hrvatin Boris za bagremov med, Jedrejčić Marko za bagremov med, Vošćon Kristijan za bagremov med te Tanković Edi za bagremov med.

Srebrna priznanja uručit će se Melon Lučano za bagremov med, Rimanić Dvor za cvjetni med, Brečević Paula za bagremov med, Benazić Biserka za bagremov med, Sirotić Amanda za bagremov med, Kodelja Elvis za cvjetni med, Zubin Mirko za cvjetni med, Pilaj Vladimir za cvjetni med, Radovan Petar osvaja srebro za cvjetni i bagremov med.

Zlatna odličja primit će: Pamić Tomica za cvjetni med, Blažević Dejan osvaja zlato za cvjetni i bagremov med, Katarinčić Danijel za cvjetni med, Pahović Davor, kojem će se zlatno odličje uručit bagremov med, dok je srebrnim priznajem ocijenjen njegov cvjetni med, Ferenčić Tonči za bagremov med, Marić Sebastijan za bagremov med, Močibob Darko za bagremov med,  Obitelj Štoković zlatnu diplomu osvaja za vrijesov i cvjetni med, dok je njihov med medljikovac osvojio srebrnu diplomu, Benčić Eđidio za bagremov med, Šestan Lorena nosi kući 4 diplome: zlatnu za medljikovac, lipov i cvjetni te broncu za bagremov med, Križman Mario za njegov cvjetni med uručit će mu se zlato, srebro i bronca, OPG Bulić zlatna diploma za med medljikovac i cvjetni med, a brončano je ocijenjen bagremov med, Živolić Manuel osvaja zlatnu diplomu za oba predana uzoraka – bagremov i med medljikovac, Dantinjana Vinko osvaja zlatnu diplomu za med medljikovac i bagremov med, dok srebrnu diplomu osvaja za cvjetni med, Gržetić Goran za med medljikovac i bagremov med osvaja zlatnu diplomu, a sponzor 3. nagrade je Agraria Banovac d.o.o. iz Pazina, Koren Darko osvaja čak 3 zlatne diplome za bagremov, lipov i cvjetni med, dok je srebrnom diplomom ocijenjen kestenov med – sponzor 2. nagrade je MI-KOM d.o.o. iz Pazina.

Nagrađeni učenici i učenice u literarnoj kategoriji su:

  1. nagrada za rad „Pčelica radilica“, nagrađuje se učenik Luka Galant koji pohađa 6. razred Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Područne škole Sveti Petar u Šumi uz mentorstvo nastavnice Sanje Baćac Ivančić. 2. nagrada za rad „Princeza pčelica“ ide u ruke učenici Dori Cukrov, učenici 4. razreda Osnovne škole Tar-Vabriga, uz mentorstvo nastavnice Sabine Blažević.Za 1. nagradu proglašen je rad „Čelica“ učenika 5. razreda, Mateja Vivode, koji pohađa također područnu školu Sveti Petar u Šumi. Čelica je također nastala pod mentorstvom nastavnice Sanje Baćac Ivančić.

 U likovnoj kategoriji učenika od 1. do 4. Razreda:

  1. nagradu osvaja rad ujedno i najmlađeg nagrađenog učenika, Ronija Kurelića. Roni je učenik 1. b razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu, a likovni rad nastao je pod mentorstvom nastavnice Gordane Hrvatin. 2. nagradu osvaja učenik Ivan Koverlica koji je učenik 4. b razreda Osnovne škole Poreč. Rad je nastao pod mentorstvom nastavnice Marije Masatović. Dok je 1. nagradu osvjio rad učenice Eme Halusek Salković, iz Osnovne škole Tar-Vabriga. Ema je učenica 4.a razreda, a rad je nastao pod mentorstvom nastavnice Sabine Blažević.

U kategoriji za nešto stariji uzrast u kojoj su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda:

  1. nagradu osvaja rad učenice 8. d razreda Petre Kalac, koja pohađa Osnovnu školu Vladimira Nazora u Pazinu. Rad je nastao pod mentorstvom nastavnice Gordane Šrucelj. 2. nagradu osvojio je rad učenice Nine Radić. Nina je učenica 5. razreda osnovne škole Ivana Batelića iz Raše, a rad je nastao pod mentorstvom nastavnice Nastasije Džekić.

Dok je 1. nagradu kao najbolji rad u likovnoj kategoriji proglašen rad učenice 8. d razreda, Hane Modrušan, koja pohađa Osnovu školu Vladimira Nazora Pazin, pod mentorstvom nastavnice Gordane Štrucelj.

Ponuda trgovaca i ugostitelja

Nadolazećeg vikenda u Pazinu ćete moći razgledati sajam, kupovati, sudjelovati na edukativnim predavanjima, a nakon toga posjetiti i naše ugostitelje koji će nuditi pića spravljena od meda po promotivnim cijenama dok će trgovine u centru Pazina aktivirati popuste od 20% na dio asortimana.

Ugostiteljsku ponudu potražite kod: pizzeria-buffet Peperone, caffe bar Epulon, Gradska Kavana, Boom, M Caffe, Sax, Tržnica i Barbiere. Ponudu trgovca razgledajte kod: Trgovina AMDS by AMADEUS jeans, Obrt Amica, slastičarnica Antica kolači i torte, trgovina Aksea,  Iris cvjećarna, Trgovina Laura, trgovina Lulu & Lolita, krojačko-trgovački obrt Maja, trgovački obrt Metraža Štefi, trgovački obrt Nika, trgovina cipela Niki shoes i Niki fashion corner te trgovina kućanskih potrepština Tony s 20% popusta na dio asortimana i uredovnim radnim vremenom dok trgovina Clover radi i u nedjelju od 12:00-22:00 sata.

Stručna predavanja

Osim izložbeno-prodajnog dijela, manifestacija je značajna i po stručnim predavanjima koji će se odvijati tijekom subote u polivalentnoj dvorani. Predavanja započinju u 10.00 sati stručnim izlaganjem dr. Gorana Mirjanića na temu “Odgovor pčelara na nepovoljne klimatske okolnosti“, zatim će u 11.30 Miroslav Antončić govoriti o temi „Tehnologija proizvodnje matične mliječi i proizvodnja perge – fermentirane peludi“. Predavanja su besplatna te su dobro došli svi zainteresirani.

Uz pčelarske proizvode za vrijeme trajanja sajma izloženi su i drugi lokalni proizvodi OPG-ova, stoga pozivamo svih da dođu jer imat će se što za vidjeti, kupiti, kušati i na taj način podržati domaću proizvodnju i OPG-ove.

Pročitajte još...