Grad Pazin, Katedra Čakavskog sabora, općine Cerovlje, Gračišće i Lanišće dobili dodatna sredstva za kulturne programe od županije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istarski župan Boris Miletić donio je 3. kolovoza odluku o dodjeli proračunskih sredstava po Javnom pozivu za dodjelu dodatnih financijskih potpora za projekte/programe iz područja kulture u 2023., a danas istječe rok za sklapanje  ugovora o financiranju sa svakom od fizičkih i pravnih osoba, kojima se ovom odlukom jednokratno dodjeljuju sredstva.

Tako su dodatna sredstva dana za sljedeće kulturne programe koji se odvijaju u središnjoj Istri. Katedri Čakavskog sabora za povijest Istre Pazin za  50. Međunarodni znanstveni skup Pazinski memorijal na temu: „Grad Pazin u prošlosti i sadašnjosti“ odobreno je 1.300 eura. Za digitalno izdanje Zbornika Pazinskog memorijala br. 34-35 (digitalno izdanje)  odobreno je još 776 eura.

Općini Gračišće za 25. Zasopimo na organić, susret svirača na usnim harmonikama dodijeljeno je 1.000 eura, a Gradu Pazinu za proslavu Dana Grada Pazina – 1.300 eura.

Općini Lanišće odobreno je još 2.000 eura za “Otvorenu granicu u Vodicama” te jednak iznos istoj općini za obilježavanje 79. godišnjice spaljivanja šest kraških sela i svečano otkrivanje spomenika žrtava NOB-a u Tresteniku. Lanišku je načelnicu Robertu Medica razveselila i „čestitka“ za Ljetno kino na vrhima Ćićarije s iznosom od 1.651 euro

Općini Cerovlje dano je za manifestaciju „Sopci i kantaduri“ 800 eura.

Pročitajte još...