Iza autobusnog kolodvora niknuo novi nadrealni mural

Facebook
Twitter
LinkedIn

Na frekventnom mjestu, iza autobusnog kolodvora, osvanuo je na zidu bivšeg javnog zahoda novi nadrealni mural riječkog autora Vladimira Tomića – Moska pod nazivom “Oh Please, You Can’t Worry All the Time”.

Drugi je to po redu mural u organizaciji Društva likovnih stvaratelja Pazin i njihovog programa Art rezidencija, nakon što je krajem svibnja mostarski umjetnik Ante Lovrić – Panika izradio simpatični mural naziva “Foška”, čime s nastavlja s ovim projektom transformacije javnih prostora.

Vladimir Tomić rođen je 1983. godine u Rijeci gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Graffitima i street artom se aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk. Sudjelovao je na brojnim graffiti i street art festivalima u Europi, grupnim izložbama i rezidencijama, te nekoliko samostalnih izložbi.

Radovi su mu objavljivani u mnogim svjetskim i domaćim publikacijama i časopisima posvećenim urbanoj i graffiti umjetnosti.

Jedan je od pokretača i organizatora Rijeke murala, festivala ulične umjetnosti i murala u Rijeci.

Osim likovnim stvaralaštvom Vladimir se bavi glazbom, te je s matičnim bendom Moskva, u kojem je bio i autor, objavio tri albuma za Dallas Records. Surađivao je s mnogim glazbenicima poput E.N.I., Boris Štok, Ri Val, The Ant i drugima.

Od 2020. godine, član je HDLU-a, živi i radi u Rijeci.

Pročitajte još...