Ovca u kutiji danas u Trvižu, Pazinu, a program za odrasle navečer u caffe baru Epulon

Facebook
Twitter
LinkedIn

Treći i središnji dan 8. festivala slikovnice Ovca u kutiji nastavlja s uhodanim programima ali donosi i nove. Jutarnji su programi i dalje namijenjeni najmlađima pa program Ovca na putu putuje i dalje Pazinštinom.

Putne ovčice ove godine su Nikolina Manojlović Vračar i Ana Galant. Programi Kako misli jure jednog malog Jure u kojem upoznajemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje te Viktor Velikoglavi koji donosi priču o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom stižu u Trviž.

Slikovnice finaliste nagrade Ovca u kutiji i dalje čita knjižničarka Snježana Berak od 9:30 do 10:30, jer od čitanja se raste. A kad se čita s puno ljubavi i srca, onda se čitanje zavoli i voli. Travnjak iza knjižnice nestrpljivo čeka nove priče i najmlađe posjetitelje.

Učenici i učenice osnovne škole saznati će kakva je to E-Crvenkapica, a u tome će im pomoći autorica slikovnice Silvija Šesto i ilustratorica Tea Plepelić koje se s učenicima druže u školskom parku u 12:30.

U slučaju da jedna priča nije dovoljna, a poznato je da priča nikad dosta, popodne na gradskom trgu u 17:30 sve zainteresirane čeka Alma Pongrašić i Gili koje poručuju Mi nismo sami!  Inspiracija za priču nastala je nakon Alminog volontiranja u azilu za napuštene životinje, gdje je i udomila svoju kujicu Gili.

Priču bi mogao ispričati jedan lik, no priču priča cijeli zbor napuštenih pasa a pričaju o samoći, tuzi, strahu, šaljući istovremeno svoj poziv za pomoć.

Srijedu karakteriziraju dva stručna programa. Prvi je, također već tradicionalni, okrugli stol s temom Može li AI stvoriti umjetnički tekst i ilustraciju za slikovnicu. U raspravi sudjeluju svi sudionici festivala te svi posjetitelji. Održava se u pazinskom Kaštelu od 10 do 12 sati.

Namijenjen je knjižničarima, odgajateljima, učiteljima, profesorima, autorima, mladima, svima koje ova tema zanima. Drugi program održava se u 13:30 u Gradskoj knjižnici Pazin i nosi naziv U svijetu bajki.

Za razliku od prethodnog dana kad je Bajkopričalica Sandra pripovijedala, održati će predavanje o vještini i važnosti pripovijedanja te  pokazno pripovijedanje.

Kao i prethodnog dana pa sve do kraja festivala tu su programi Slikovnica u izlogu u koji se uključuju pazinski trgovci koji u svojim izlozima izlažu slikovnice te daju podršku festivalu te Slikovnica u kućici za one koji žele detaljnije prelistati i pročitati slikovnice.

Treći dan zaključuje OFF program, s početkom u 20 sati u caffe baru Epulon, samo za punoljetne. Već sam naziv sugerira čitanje i razgovor o temama koje dublje propitkuju priče, slikovnice, pisanje…

Pročitajte još...