Izbori za vijeća Mjesnih odbora – u tijeku prikupljanje prijedloga za formiranje kandidacijskih listi, a sami izbori su 29. listopada

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prošli tjedan, rujna 2023. godine započelo je razdoblje za formiranje kandidacijskih listi za članove/članice vijeća mjesnih odbora Grada Pazina, a koje traje do 12. listopada 2023. godine. Liste mogu biti stranačke i nezavisne. Svi obrasci za kandidaturu objavljeni su na Oglasnoj ploči ove web stranice, a službe Grada Pazina na raspolaganju su za pomoć te brojeve kontakata možete pronaći OVDJE.

Po zaključenju prijava, 14. listopada 2023. godine Gradsko izborno povjerenstvo objavit će sve pravovaljano predložene kandidacijske liste, dok će se izbori održati 29. ovog mjeseca.

Pred nama su, dakle, izbori za vijeća mjesnih odbora. Na području Grada Pazina osnovano je 12 mjesnih odbora; Beram, Grdoselo, Heki, Kašćerga, Kršikla, Lindar, Pazin, Stari Pazin, Trviž, Zabrežani, Zamask i Zarečje, kao oblik neposrednog sudjelovanja građana i građanki u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na njihov život i rad.

Vijeća MO imaju višestruku komunikaciju s građanima, gradonačelnicom i odjelima gradske uprave, Gradskim vijećem Grada Pazina, komunalnim društvom, javnim institucijama i udrugama, gospodarskim sektorom.

Zapravo, velika je uloga vijeća mjesnih odbora jer kvalitetnije sagledavaju uže lokalne probleme i njihovo rješavanjem, dodatno mobiliziraju ljudske i materijalne resurse svoje zajednice, te u cjelini, vijeća mjesnih odbora doprinose ravnomjernijem podizanju komunalnog i društvenog standarda cijelog područja Pazina.

Stoga se pozivaju punoljetni građani i građanke Grada Pazina da se uključe na liste ili, pak, oforme svoje, te da tako svojim glasom oblikuju svoje naselje!

Odluku o raspisivanju izbora za članove/članice vijeća mjesnih odbora za Grad Pazin te upute za provedbu izbora, kao i obrasce za prijedloge kandidacijskih lista/kandidaturu po pojedinom mjesnom odboru možete pronaći na sljedećoj poveznici:   https://www.pazin.hr/cat/izbori-za-clanove-vijeca-mjesnih-odbora-2023/.

Pročitajte još...