Jedini istarski etnoorkestar uveličao proslavu dana Grada Pazina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Etnoorkestar na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina (foto: Marijana Pletikos)

Petak navečer je bio koncertni dan – osim pun/rock bendova iza Saxa u pazinskom je Kaštelu nastupio TradInetno orkestar, pod ravnanjem supružnika Gorana Farkaša i Myriam de Bonte iz Pazina.

Šarolik je sastav osim glazbenika iz Pazina i iz Peroja , Rijeke, Pule, Omišlja, a međunarodnu notu daju mu i glazbenice iz Portoroža.

No ipak, spomenimo pazinske snage u orkestru – osim Farkaša i de Bonte tu su i vokali Gorana Družeta, Ana Fornažar, Petra Pekica, harmonikaš Matko Kotiga, gitarist Fabijan Prević, a prije je u orkestru bio i Sebastijan Demark.

Za Dan grada Pazina izveli su široki repertoar pjesama, koncert je predstavio bogatstvo glazbenog izričaja kako Istre tako i drugih dijelova Europe i Balkana.

Koncert je započeo spjesmom Adios pueblito de Iruya, nastavio se s pjesmom Darija Marušića El vin de terra, pa belgijskom pjesmom dobrodošlice Varwelom.

Uslijedila je makedonska More sokol pie, pa mađarska nježna ljubavna pjesma „Rosza“, pa Jo m’en vau. Posebno je bila lijepa izvedba Marušićevog aranžmana pjesme Giuseppine Martinuzzi „Rondinella“, pa su uslijedeili Penceresi i povratak na istarski poluotok s pjesmom „Moj ćaća je kupija kozu“.  Nakon toga odsvirali su Ciribiribin i andemo a servola, pjesmu s grčkog otoka Kalymnosa „Obi obi bi“ i koncert završili s La Toronierom.

Na traženom bisu odsvirali su El vin de tera i Mingulay.

Pročitajte još...