Božićno-novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin bio je fantastičan, trud i rad čuvara istarske baštine zasluženo nagrađen pljeskom

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu navečer održao se Božićno-novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin, u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma. Publika je pazinske čuvare istarske baštine nagradila mnogobrojnim aplauzima, a velika posjeta samo je potvrda velike zahvalnosti za sve što radi Folklorno društvo Pazin.

Spomenimo kako pri tom društvu Davor Zović vodi sekciju plesača, a Vilma Mlekuš radi sa dječjim sekcijama. Tu su i Guido Fabris te Marko Pernić koji rade sa sviračima, a Orijana Vozila je „šefica“ novoosnovane vokalne sekcije.

„Želimo se od srca zahvaliti i našim kolegama i dugogodišnjim prijateljima Limena Glazba Pazin i njihovom dirigentu Aldo Foško kao i mješovitom pjevačkom zboru Roženice Pazin i maestri Ines Kovačić Drndić koji su s velikim entuzijazmom pristali na zajedničku suradnju i zajedno sa nama radili na uvježbavanju završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta, točke na koju smo sve tri udruge zaista jako ponosne. Hvala Vam što ste bez razmišljanja pristali na projekt i za sav trud i rad koji je bilo potrebno uložiti. Zahvaljujemo i našim prijateljima Folklorno društvo Val Piran iz Slovenije koji su nam svima omogućili da uživamo u divnim nošnjama i zanimljivim izvedbama. Zahvaljujemo se i našem toncu Igor Paulišić na odličnom zvuku i snimatelju Veljko Paćelat na video zapisu koncerta“, poručili su iz Foklornog društva Pazin se na kraju zahvalili i svojim sponzorima:

„U prvom redu Grad Pazin, zatim Istarskoj županiji, Ministarstvu kulture RH, Rockwool Adriatic d.o.o., općini Pićan, općini Sveti Petar u Šumi, općini Cerovlje, Radio Istri, HEP d.o.o., građevinskom obrtu „Pamić“, Antirost d.o.o. Delnice, Bracom d.o.o., Beato signal d.o.o., Buljan ceste d.o.o., Antica torte i kolači, Muzeju grada Pazina i Etnografskom muzeju Istre. Hvala Vam što podržavate naš rad, prepoznajete naš trud i pristajete biti dio očuvanja tradicije i narodne baštine. Zahvaljujemo i suorganizatoru koncerta Pučko otvoreno učilište Pazin.“

Na kraju, Folklorno društvo zahvalilo se i divnoj publici koja je podržala i ovaj koncert, a obzirom na dinamičan i atraktivan sadržaj koncerta, sigurni smo kako ista nestrpljivo dočekuje i sljedeći.

Pročitajte još...